Jij kan de wereld positief veranderen

YOUNG IMPACT MDT

 
Young Impact MDT helpt jongeren om hun talent in te zetten voor iets wat zij belangrijk vinden. Ze komen in contact met nieuwe mensen en maken impact op hun omgeving en henzelf. Het klimaat, eenzame ouderen, gelijke kansen, integratie, of iets anders. Het draait om hun initiatief, hun passie. Voor jongeren in de MDT gaan we net een stukje verder en duiken we de verdieping in.

Wat bieden we?

  • Uniek programma voor VO, MBO en (V)SO
  • Verdieping en activatie door jonge trainers
  • Peer 2 peer-methodiek
  • Jongeren maken impact voor iets of iemand anders
MEER OVER MDt

WAAR IS HET VOOR?

MDT is de afkorting van Maatschappelijke Diensttijd. Young Impact MDT is een vrijwillig keuzeprogramma, bedoeld voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar op het VO, MBO, jongeren met een beperking en vso. Wat zijn hun sterke punten, wat vinden ze nou écht belangrijk en hoe kunnen ze dit inzetten om middels een challenge in actie te komen voor iets of iemand anders? Jongeren worden begeleid en ondersteunt door peer-trainers van Young Impact en hun eigen docent. Na afloop van deze ontdekkingsreis ontvangen ze een certificaat en vieren we samen alle gemaakte impact tijdens Young Impact Day.

Als docent of professional meer weten over Young Impact en de Maatschappelijke Diensttijd? Neem contact met ons op!

Neem contact op

PROGRAMMA ONDERDELEN

Wij bieden een programma op maat wat past bij het niveau en de doelgroep van de school. Ieder traject is daarom anders en uniek. Gemiddeld duurt een MDT programma vijf maanden en komt de inzet van een jongere uit op 80 uur. Bij ieder programma gaan we uit van een basis. Onze trainers zorgen voor interactieve trainingen en workshops. Door de eigen docenten op school worden er aanvullende lessen gegeven. Jongeren gaan aan de slag met een mini en grote challenge en zoeken daarbij de omgeving en maatschappij op. Dit doen zij in groepjes, alleen of onder begeleiding van docenten op school.

Buurtonderzoek

Jongeren gaan op pad met een checklist om te zien wat er beter kan in de eigen omgeving.

Workshops

Jongeren volgen verschillende workshops van Young Impact trainers over sterke punten, vaardigheden en belangrijke thema’s.

Challenges

Jongeren bedenken twee challenges die ze ook écht gaan uitvoeren. Voor welke doelgroep of welke organisatie zij dat doen, mogen ze zelf weten.

Thema modules

Hier gaan jongeren met verschillende thema’s aan de slag om hun challenge vorm te geven. Ze leren over zwerfafval, krijgen tips voor mentale gezondheid of over acceptatie van anderen.

Skills modules

Jongeren breiden hierdoor hun cv uit en werken aan presentatie vaardigheden, planning en projectmanagement.

Inspireer anderen

Jongeren worden peer-coach voor mede jongeren op hun school.

Reflectie

Jongeren kijken terug op hun challenge, de impact die zij hebben gemaakt en wat het programma met hen heeft gedaan.

Young Impact Day

Ook in 2022 gaan we samen onze impact vieren, veilig en volgens de richtlijnen van het RIVM. Dit doen we tijdens Young Impact Day 2022, dé nationale actiedag voor jongeren.

Toon meer

Wat bieden we aan?

Een uniek verdiepend programma waarbij jongeren ervaren hoe het is om impact te maken op een ander.

  • Een uniek programma op maat

  • Onze trainers zorgen voor energieke workshops

  • Impact maken op een ander

  • Je sterke punten ontdekken en ontwikkelen

  • Een bewijs dan deelname voor op je cv

  • Successen behalen én vieren!

IMPACTMAKERS UIT HET PROGRAMMA

"De Maatschappelijke Diensttijd is een ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Hun persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt onze samenleving sterker."

Paul Blokhuis - Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

HUIDIGE MDT TRAJECTEN

Huidige deelnemers: Albeda, Zadkine, VSO De Hoge Brug, Erfgooiers College, Elan College Huizen, Elan College Bussum, International School Laren – Laar & Berg, Cios Goes, VSO De Wingerd, Scalda Regulier, Scalda Entree, Praktijkschool Het Bolwerk, Augustinianum, Stichting H3O, Stichting Libréon, ROC Friese Poort en ROC Mondriaan.

Huidige partners: Stichting Young Impact NL, Stichting KIO, Rogier Hulst Foundation, Huizenvoorelkaar, NLvoorelkaar, NJR, Wij zijn JONG, TEJO huizen, Unbreakable Academy en Youngworks.

 

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: