Online scouting met Young Impact

Young Impact Scouting

Met dit coronaproof scouting programma haal je de energie van Young Impact digitaal binnen! Onze trainer verzorgt de online kick-off waarin de scouts echt geïnspireerd en gemotiveerd worden om impact te maken. Daarna ga je als leiding samen met de scouts aan de slag om iets goeds voor iets of iemand anders te doen. Het programma bestaat in totaal uit twee online opkomsten.

Waar is het voor?

Dit programma daagt scouts uit om een bijdrage te leveren aan een mooiere samenleving. Scouts worden gemotiveerd om hun talenten in te zetten voor iets of iemand anders. Het is een leuke manier om op afstand samen te werken en impact te maken. We raden aan om de scouts te laten kiezen tussen drie challenges. Allemaal dezelfde challenge kan natuurlijk ook! Als er enthousiaste scouts zijn die zelf een idee voor een challenge hebben, kan je ze die vrijheid geven. Centrale thema’s zijn: Gelijke kansen, Maatschappij, Diversiteit, Klimaat en Gezondheid.

Meld jouw scoutinggroep aan of neem contact op met ons

Inschrijven programma Neem contact op

Programma onderdelen

Het scoutingprogramma bestaat uit 2 online opkomsten. De eerste online opkomt bevat een kick-off door onze Young Impact trainers en de voorbereiding voor de challenges. De tweede opkomst bestaat uit het uitvoeren van de challenges en het nabespreken hiervan.

Opkomst 1: Kick-off via Microsoft Teams

Tijdens deze interactieve kick-off vertelt onze trainer wat Young Impact is en wat positieve impact inhoudt. De scouts worden gemotiveerd en geïnspireerd om iets goeds voor iets of iemand anders te doen. Duur 45 minuten.

Opkomst 1: Voorbereiden challenges

Na de kick-off gaan de trainers van Young Impact uit de online meeting en spreek je als leiding met de scouts af welke challenge de scouts gaan doen. Waar de scouts uit mogen kiezen bepaal je als leiding zelf.

Opkomst 2: Challenges: tijd voor actie!

Tijdens de tweede opkomst start de leiding samen met de scouts op (10 min). Scouts vertellen wat ze gaan doen en de laatste vragen worden beantwoord. Daarna voeren de scouts de challenges uit en maken ze er een foto van (30-60 min). Duur 40-70 minuten.

 

Opkomst 2: Afsluiting & reflectie

Na het uitvoeren van de challenges komt de leiding samen met de scouts online bij elkaar om de challenges na te bespreken d.m.v. de foto’s en/of verhalen van de scouts. Duur 10 minuten.

Impact vieren op Young Impact Day

Ook in 2021 gaan we samen onze impact vieren, veilig en volgens de richtlijnen van het RIVM. Dit doen we tijdens Young Impact Day 2021, dé nationale actiedag voor jongeren. Door deelname aan dit programma maak je kans op tickets.

Toon meer

WAT BIEDEN WE AAN?

Een volledig coronaproof programma, passend bij de mogelijkheden op jouw scoutinggroep. Onze trainers zorgen voor een energieke start via het digitale scherm. Daarna gaan jullie aan de slag binnen de mogelijkheden die er zijn.

 • Een gratis, coronaproof programma

 • Onze trainers zorgen voor de start

 • Deelname mogelijk vanaf 10 scouts

 • Binnen 2 online opkomsten impact maken

 • Makkelijk in te passen in jullie planning

Vera, 12 jaar

‘Young Impact steunt je om jezelf te zijn. Dat vind ik heel mooi!’

Imke, 11 jaar

‘Ik ben er dankzij Young Impact achter gekomen dat ik nu al dingen kan doen om de wereld mooier te maken!’

Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle veelgestelde vragen over het Young Impact programma. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons weten, wij helpen je graag verder!

Wanneer kan je het programma inzetten?

Young Impact biedt 10 gratis online Kick-offs aan in januari en februari 2021 voor de leeftijdsgroep scouts

Waarom zou je kiezen voor een programma van Young Impact?

Wij brengen met onze jonge trainers (peer-to-peer methodiek) inspiratie en activatie voor jongeren op een manier die bij hen past. Wij spreken de taal van de jongeren en maken hen bewuster. Young Impact gaat op een interactieve wijze met hen aan de slag

Wat leren de scouts met het programma?

Het programma is gebaseerd op onze Young Impact methodiek, die rust op drie verschillende pijlers: Inspire (Inspireren), Empower (Doen) en Connect (Samenbrengen). Via de onderdelen van het programma:

1. Ontdekt de jongere wat hij/zij belangrijk vindt in zijn/haar eigen omgeving en/of de wereld
2. Ervaart de jongere dat hij of zij nu al impact heeft
3. Ontdekt wat zijn/haar sterke punten zijn en waar hij/zij blij van wordt
4. Wordt hij/zij geïnspireerd om zijn/haar sterke punten in te zetten voor een challenge
5. Maakt iedere jongere een actieplan voor zijn/haar eigen challenge
6. Leert de jongere hoe hij/zij medeleerlingen of studenten kan helpen

De jongeren werken aan vaardigheden als samenwerken, problemen oplossen, empathie, bewustwording, ondernemerschap en talentontwikkeling. Een belangrijke succesfactor is dat jongeren zélf bepalen wat voor challenge zij gaan doen.

Wat voor challenges kunnen de scouts gaan doen?

We raden aan om de scouts te laten kiezen tussen drie challenges. Allemaal dezelfde challenge kan natuurlijk ook! Als er enthousiaste scouts zijn die zelf een idee voor een challenge hebben, kan je ze die vrijheid geven. Centrale thema’s zijn: Gelijke kansen, Maatschappij, Diversiteit, Klimaat en Gezondheid.

Voorbeeld challenges

 • Verzamel alle spullen in je kamer die je niet meer nodig hebt en waar je andere mensen blij mee kunt maken. Deze spullen breng je naar de kringloopwinkel
 • Creëer in huis een makkelijke manier om afval te scheiden
 • Maak zelf kaarten en breng deze naar mensen die eenzaam zijn of een positief bericht kunnen gebruiken
 • Zamel kleding in voor daklozen
 • Ruim zwerfafval op in je wijk
 • Bak een taart voor de mensen waarmee je samenwoont
 • https://youngimpact.nl/wp-content/uploads/Young-Impact_50-manieren-om-impact-te-maken-op-een-ander-tijdens-de-coronacrisis.pdfRijg pinda’s aan een touw en hang ze buiten op voor de vogels
 • Compilatievideo challenges
 • 50 manieren om impact te maken tijdens de coronacrisis

Heb je vragen?

Wij staan voor je klaar! Neem gerust contact met ons op of vraag om persoonlijk advies.

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: