Scouting met Young Impact

Young Impact Scouting

Exclusief voor 10 scoutsspeltakken ontwikkelt Young Impact samen met Scouting Nederland het Young Impact Scouting programma. In dit programma wordt jouw scoutsspeltak geïnspireerd en gemotiveerd om hun talent in te zetten voor hun omgeving. Doe jij mee met de gratis pilot? De scouts verdienen een badge aan het eind van het programma!

Waar is het voor?

Dit programma daagt de leeftijdsgroep scouts uit om een bijdrage te leveren aan een mooiere samenleving. Scouts worden gemotiveerd om hun talenten in te zetten voor iets of iemand anders. Het is een leuke manier om samen te werken en impact te maken. Bij 5 van de 10 Scoutinggroepen geeft een Young Impact trainer het eerste onderdeel. Het tweede en derde onderdeel wordt door de scoutsleiding zelf gegeven. De andere 5 groepen ontvangen een duidelijke handleiding om alle onderdelen zelf te gegeven. In de aanmelding kun je jouw voorkeur aangeven.

Wanneer?

De pilot loopt tussen mei – juli 2021.

Benieuwd naar de ontwikkelingen van het scoutingprogramma?

Houd mij op de hoogte!

Programma onderdelen

Het scoutingprogramma bestaat uit 3 onderdelen van 2 uur. Deze onderdelen kunnen worden verspreid over drie weken maar ze kunnen ook op 1 dag worden ingepland. Daarnaast is de evaluatie een verplicht onderdeel van deelname aan deze pilot.

Onderdeel 1: Klaar voor de start?

Door scoutsleiding of Young Impact trainer
Tijdens deze opkomst vertelt onze trainer of de scoutsleiding wat Young Impact is en wat een challenge is. De scouts ontdekken waar zij goed in zijn, wat zij belangrijk vinden en wat zij leuk vinden. Duur: 2 uur.

Onderdeel 2: Voorbereiden challenges

Door scoutsleiding 
Na de aftrap gaan de scouts aan de slag met bedenken en voorbereiden van diens challenge. Duur: 2 uur.

Onderdeel 3: Challenges: tijd voor actie!

Door scoutsleiding
Scouts gaan onder begeleiding van de leiding de challenges uitvoeren. Ook is er eventueel ruimte voor reflectie. De scouts ontvangen de Young Impact badge! Duur: 2 uur.

 

Evaluatie

Alle leiding en scouts vullen een evaluatie in na afloop van het programma. Daarnaast neemt 1 leiding van iedere scoutsgroep deel aan een aanvullende mondelinge evaluatie. Evaluatie is een verplicht onderdeel van deelname aan de pilot. Duur: 45 minuten

Impact vieren op Young Impact Day

Ook in 2021 gaan we samen onze impact vieren, veilig en volgens de richtlijnen van het RIVM. Dit doen we tijdens Young Impact Day 2021, dé nationale actiedag voor jongeren. Door deelname aan dit programma maak je kans op tickets.

Toon meer

WAT BIEDEN WE AAN?

Een volledig coronaproof programma op locatie, passend bij de mogelijkheden op jouw scoutinggroep.

  • Een gratis programma op locatie

  • De Young Impact badge voor alle scouts

  • Jij bent co-creator van ons nieuwe programma

  • Exclusief voor 10 scoutinggroepen

  • Al mogelijk vanaf 15 scouts

  • Pilot met of zonder Young Impact trainer

Vera, 12 jaar

‘Young Impact steunt je om jezelf te zijn. Dat vind ik heel mooi!’

Imke, 11 jaar

‘Ik ben er dankzij Young Impact achter gekomen dat ik nu al dingen kan doen om de wereld mooier te maken!’

Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle veelgestelde vragen over het Young Impact programma. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons weten, wij helpen je graag verder!

Wat is de minimale grootte van de scoutsgroep om deel te mogen nemen?

Om deel te kunnen nemen bestaat jouw scoutsgroep uit minimaal 15 scouts

Wanneer kan je het programma inzetten?

Young Impact biedt 10 gratis gratis programma’s aan tussen mei t/m juli 2021. Inschrijven kan t/m 16 april 2021.

Wanneer hoor ik of ik mee mag doen?

Je hoort uiterlijk 16 april 2021 of je wel/niet kan deelnemen aan de pilot

Waarom zou je kiezen voor een programma van Young Impact?

Wij inspireren en activeren jongeren op een manier die bij hen past. Samen gaan we ervoor zorgen dat jouw scouts groep een bijdrage levert aan een mooiere samenleving. De jongeren gaan ontdekken wat hun sterke punten zijn en waar ze zich graag voor in willen zetten. Vervolgens gaan de jongeren gaan zelf een challenge bedenken én uitvoeren. Het unieke van dit programma is dat de jongeren echt zelf een actieplan gaan maken en in actie komen voor datgene wat zij belangrijk vinden.

Je ontvangt een kant-en-klaar programma en de benodigde materialen zodat je op een laagdrempelige manier aan de slag kunt met dit programma. Er staat een Young Impact medewerker klaar voor al je vragen. Aan het eind van het programma ontvangen alle scouts de Young Impact badge.

Waarom werken Scouting Nederland en Young Impact samen om een programma te ontwikkelen?

Scouting Nederland vindt het belangrijk dat scouts zich inzetten voor de samenleving. Daarnaast is het binnen Scouting belangrijk dat scouts zichzelf ontwikkelen. In dit programma gaan de scouts door middel van inspirerende werkvormen hiermee aan de slag. De activiteitengebieden identiteit, samenleving en sport & spel komen aan bod in dit programma.

Young Impact inspireert en activeert jongeren om hun talenten in te zetten voor iets of iemand anders in de samenleving. Samen met Scouting Nederland kunnen nog meer jongeren ontdekken dat zij nu al impact kunnen maken.

Wat leren de scouts met het programma?

Het programma is gebaseerd op onze Young Impact methodiek, die rust op drie verschillende pijlers: Inspire (Inspireren), Empower (Doen) en Connect (Samenbrengen). Via de onderdelen van het programma:

1. Ontdekt de jongere wat hij/zij belangrijk vindt in zijn/haar eigen omgeving en/of de wereld
2. Ervaart de jongere dat hij of zij nu al impact heeft
3. Ontdekt wat zijn/haar sterke punten zijn en waar hij/zij blij van wordt
4. Wordt hij/zij geïnspireerd om zijn/haar sterke punten in te zetten voor een challenge
5. Maakt iedere jongere een actieplan voor zijn/haar eigen challenge
6. Leert de jongere hoe hij/zij mede scouts kan helpen

De jongeren werken aan vaardigheden als samenwerken, problemen oplossen, empathie, bewustwording, ondernemerschap en talentontwikkeling. Een belangrijke succesfactor is dat jongeren zélf bepalen wat voor challenge zij gaan doen.

Wat voor challenges kunnen de scouts gaan doen?

De scouts mogen zelf gaan kiezen wat voor challenge zij gaan voorbereiden en uitvoeren. Hieronder staan een aantal challenges als voorbeeld.

Voorbeeld challenges

Heb je vragen?

Wij staan voor je klaar! Neem gerust contact met ons op of vraag om persoonlijk advies.

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: