Programma in één dag

Young Impact Take Over

Een Young Impact Take Over is dé projectdag waarmee scholen in jouw gemeente in één dag impact maken en vieren. Wij werken samen met de docenten en nemen de school volledig over. Met workshops door onze trainers, challenges, een inspirerende spreker en een vette artiest.

Waar is het voor?

Dit programma brengt letterlijk een energieslag op school! De hele school gaat samen aan de slag. Centrale thema’s zijn: Gelijke kansen, Maatschappij, Diversiteit, Klimaat en Gezondheid.

HOE LEUK ZOU HET ZIJN: om jongeren in schooljaar 2021-2022 op energieke wijze weer samen aan de slag te laten gaan? Dit programma kan ingezet worden middels het Nationaal Programma Onderwijs. 

Neem contact met ons op voor een Take Over in jouw gemeente!

NEEM CONTACT OP

Wat bieden we aan?

Tijdens de Young Impact School Take Over bieden we een volledig dagprogramma aan waarbij leerlingen leren vanuit hun talent iets voor een ander of de wereld te doen. Daarnaast staat deze dag in het teken van inspiratie en feest, want de leerlingen komen écht in actie.

  • Volledig dagprogramma

  • Young Impact doet het werk samen met jou

  • Workshops voor alle leerlingen

  • Écht in actie komen met megachallenges

  • Unieke ervaring met feestelement

  • Voor scholen in het VO, MBO en Praktijkonderwijs

Programma onderdelen

Het programma duurt één gehele schooldag. Tijdens de workshopsessies leren de jongeren: Wat is mijn talent en wat vind ik belangrijk? Daarop kiezen zij een mega-challenge die zij op dezelfde dag écht gaan uitvoeren. Natuurlijk zorgen wij ook voor het feest element.

Feestelijke aankomst

Met een Young Impact podium op school en zorgt voor een feestelijke start van de dag.

Gezamenlijke kick-off op het schoolplein

Tijdens deze interactieve kick-off vertellen onze trainers wat Young Impact is en wat het programma van de dag is.

Workshops per klas

Jongeren ontdekken wat hun talent is, wat zij belangrijk vinden en hoe zij in actie komen voor een mooiere wereld. Door onze trainers in een klas lokaal.

Verdiepende les per klas

Na de pauze gaan de jongeren zich verdiepen op het thema dat zij belangrijk vinden.

Tijd voor actie: megachallenges

Onder leiding van de docenten en onze trainers komen de jongeren in actie met een megachallenge.

Feestelijke afsluiting

Bij Young Impact zijn we gewend om de impact van jongeren groots te vieren met bekende artiesten en sprekers. Ook tijdens deze projectdag zorgen wij voor een spetterende afsluiting met een vette artiest!

Toon meer

School Take Over

“Na een bijzonder schooljaar waarin veel acties door de richtlijnen ivm Corona niet mogelijk waren, is het fijn om de jongeren weer zo enthousiast samen bezig te zien. De maatschappelijke betrokkenheid is groot en dat zie je terug in de projecten die door de jongeren zelf zijn bedacht en uitgevoerd. Mooi dat jongeren zich zo inzetten om iets voor een ander te doen!"

Wethouder Anja Prins (Gemeente Sneek)

Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle veelgestelde vragen over het Young Impact programma. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons weten, wij helpen je graag verder!

Voor wie is dit programma geschikt?

Dit programma is voor VO en MBO geschikt voor alle niveaus en leerjaren. Voor het praktijkonderwijs geldt alleen het hoger niveau. Lees hier alle randvoorwaarden

Wat moeten wij als docenten op deze dag doen?

Het programma wordt volledig vorm te geven met onze trainers en vrijwilligers. We vragen alle docenten van de school wel om in de middag een module les te geven. Alle voorbereidingen hiervoor hebben wij geregeld en we zorgen ervoor dat iedereen van te voren op de hoogte is wat dit inhoudt.

Wat is de methodiek achter dit programma's?

Onze programma’s zijn gebaseerd op onze Young Impact methodiek, die rust op drie verschillende pijlers: Inspire (Inspireren), Empower (Doen) en Connect (Samenbrengen). Via de onderdelen van het programma:

1. Ontdekt de jongere wat hij/zij belangrijk vindt in zijn/haar eigen omgeving en/of de wereld
2. Ervaart de jongere dat hij of zij nu al impact heeft
3. Ontdekt wat zijn/haar sterke punten zijn en waar hij/zij blij van wordt
4. Wordt hij/zij geïnspireerd om zijn/haar sterke punten in te zetten voor een challenge of thema
5. Gaat de jongere aan de slag met een megachallenge en komt direct in actie

De jongeren werken aan vaardigheden als communiceren en samenwerken, creatief en probleemoplossend denken en handelen, kritisch denken, sociale en culturele vaardigheden en zelfregulering. Een belangrijke succesfactor is dat jongeren zélf bepalen wat voor challenge zij gaan doen. Lees hier meer over onze methodiek & theorie en over hoe je het programma kunt koppelen met het onderwijs.

Hoe kan ik dit programma koppelen met het onderwijs?

Als school kun je het Young Impact programma inzetten om jongeren kennis te laten maken met verschillende vaardigheden en thema’s rondom eigentijds onderwijs. We doen hier een voorzet voor hoe je het programma kunt koppelen met het onderwijs (kerndoelen, burgerschap, lob en 21st century skills, ondernemend gedrag). Jullie hebben alle vrijheid om het programma in te zetten zoals dat voor jou past.

Wat zijn de kosten van dit programma?

Omdat Young Impact een ANBI stichting is, hebben wij geen winstoogmerk. Young Impact vraagt scholen een eigen bijdrage voor deelname aan dit programma. Deze kosten zijn een klein deel van de daadwerkelijke kosten. Onze partners en fondsen dragen hier aan bij, zodat scholen en organisaties laagdrempelig deel kunnen nemen.

De kosten voor een School Take Over en/of de eigen bijdrage kunnen ook ingezet worden middels het Nationaal Programma Onderwijs. Mocht het niet via de reguliere schoolbudgetten lukken, is het ook nog een mogelijkheid om een aanvraag te doen bij de gemeente. Ben je benieuwd wat we samen kunnen doen? Neem dan contact met ons op! We spreken je graag.

Heb je vragen?

Wij staan voor je klaar! Neem gerust contact met ons op of laat je gegevens achter voor persoonlijk advies.

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: