#YOUNGIMPACTHELPT

WAT KAN IK DOEN?

Het hele land staat momenteel op zijn kop door het Coronavirus. De scholen zijn gesloten,  je vakantie is gecanceld en feestjes zitten er voorlopig ook niet meer in… Ja, dat is flink balen.

Eenzame, kwetsbare oudere en mensen met een mentale aandoening hebben het nu even extra zwaar. Zij zitten thuis opgesloten en kunnen nergens naartoe. Daarom zou het fijn zijn als ze een telefoontje krijgen, of hulp krijgen met het doen van boodschappen. Wil jij ook graag helpen, maar weet je niet zo goed hoe? Deze pagina staat vol met inspiratie, zodat ook jij kan bijdragen in deze moeilijke tijd.

 

 

#OpaApp

Uitgelicht
# 15987
Bel eenzame ouderen op!

Doe mee aan de #opaapp CHALLENGE!

Hoe? Volg dit stappenplan:

 • De hele wereld ligt nu toch op zijn gat, dus maak een #OpaApp groepsapp aan met je vrienden
 • Deel daarin allemaal de telefoonnummers van jullie opa’s en oma’s (vraag wel even toestemming) 😉
 • Bel iedere dag een andere opa of oma op
 • Deel je ervaringen met je vrienden in de #OpaApp en natuurlijk op social met #OpaApp en #YoungImpactHelpt
 • Enneh, ga nadat het virus weg is ook gewoon even op bezoek

MEER INFORMATIE

WAT KAN IK NOG MEER DOEN?

Bellen is niet zo jouw ding, maar toch wil je heel graag iets doen in deze moeilijke situatie. Wat is er nog meer mogelijk?

 • Deel bloemen uit aan eenzame ouderen! Veel telers hebben nu een overschot aan bloemen die zij niet kunnen verkopen. Zonde als dit weggegooid wordt, toch? Vraag aan de telers of zij iets willen doneren voor ouderen en breng de bloemen langs bij verzorgingstehuizen zodat zij ze kunnen uitdelen aan de ouderen!
 • Laat via jouw buurtpreventie App weten dat je beschikbaar bent voor hulp. Mocht het oude vrouwtje verderop in de straat in problemen komen, dan weet ze dat ze op jou kan rekenen!
 • Start een online platform waar mensen die zich verward, verdrietig of eenzaam voelen contact op kunnen nemen met elkaar, net zoals Maud.
 • Bied aan om boodschappen te doen voor ouderen of neem contact op met jouw lokale voedselbank. Zij zullen jouw hulp zeker waarderen.
 • Werkt iemand in jouw omgeving in de zorg? Laat weten dat je beschikbaar bent als kinderoppas. Leuk voor de kids dat ze iemand om zich heen hebben en een hele verlichting voor de ouder.
 • Download Young Impact’s PDF ”50 manieren om impact te maken tijdens de coronacrisis” en maak impact vanuit huis.

JOUW HULP IS HARD NODIG!

Is het voor jou niet mogelijk om mensen direct te ondersteunen? Stel jezelf beschikbaar voor hulp bij onderstaande organisaties. Samen maken we het verschil.

  1. NLvoorelkaar
   Kom in actie met Coronahulp van NLvoorelkaar. Voor oudere en kwetsbare mensen, of voor hulpverleners en supermarkten zodat hun belangrijke werk door kan gaan. Door te klikken op de button ‘Ik wil helpen’ zie je een overzicht van gevraagde hulp bij jou in de buurt.
  2. Gewoon mensen die willen helpen
   Via de website van ‘Gewoon mensen die willen helpen’ kan je je beschikbaar stellen voor hulp. Vul het formulier in en laat weten waar jij graag bij wil helpen!
  3. Mondkapjes maken
   Sluit je aan bij de Facebook groep ‘Mondkapjes Maken Nederland’. Ze maken mondkapjes voor ziekenhuizen en andere locaties waar ze hard nodig zijn.

   STAY POSITIVE & STAY SAFE!
   Door elkaar te helpen, positief te blijven en goed op onszelf te letten kunnen we deze moeilijke situatie voor ons allemaal draaglijker maken. Luister naar elkaar, bied hulp aan waar nodig en wees lief voor een ander. #YoungImpactHelpt

 

Meld je aan

Doe je mee? Laat dan even hier je e-mailadres achter, dan houden we je op de hoogte van de vorderingen rondom alle #YoungImpactHelpt challenges en Young Impact.

Voor meer informatie over ons privacybeleid klik hier

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.