Nieuws

Young Impact strijdt tegen online pesten en start grote #INSTALOVE challenge

In de week van 19 t/m 25 augustus organiseert Young Impact een grote #INSTALOVE challenge om met zoveel mogelijk Nederlandse jongeren een statement te maken tegen online pesten op social media. De challenge houdt in om een week lang, iedere dag iemand een positiviteitsboost te geven op Instagram. Op deze manier wordt juist de kracht van social media ingezet en laten jongeren zien hoe je met woorden een positieve verandering kunt realiseren in de wereld. Young Impact is een beweging van jongeren die hun talent inzetten om in actie te komen voor iets wat zij belangrijk vinden.

DOE MEE EN MELD JE AAN BIJ DE CHALLENGE

Één van de deelnemers, Kaya (21), kwam al eerder met Young Impact in actie tegen pesten. Afgelopen Valentijnsdag reisde zij langs verschillende stations in Nederland om vrolijk versierde Valentijnsbrieven uit te delen met een onverwachte inhoud. In deze brieven stonden namelijk confronterende pestverhalen van haarzelf en andere jongeren. Nu komt Kaya opnieuw in actie door haar deelname aan de #INSTALOVE challenge. ‘’Ik doe mee aan deze challenge, omdat ik zelf vaak het slachtoffer was van online pesten. Dat gun je niemand. Samen met Young Impact gaan we voor veel bewustzijn zorgen en ik hoop dat alle Nederlandse jongeren mee gaan doen.’’

Niemand minder dan Famke Louise inspireerde Young Impact om deze challenge te starten. Tijdens de Young Impact Celebration van afgelopen juni in Ahoy stond zij op het podium en tijdens haar optreden vertelde zij dat je altijd voor kracht, liefde en positiviteit moet kiezen. Deze boodschap was zo mooi dat Young Impact besloot massaal in actie te komen tegen online pesten.

MEER INFORMATIE

Interview met Famke Louise in IMPACT ROOM

Kaya deelt Valentijnsbrieven uit

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & Activatie Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Bekijk meer Nieuws

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.