Nieuws

Young Impact Day: dé nieuwe nationale actiedag voor jongeren

NL2025 aanjager Feike Sijbesma motiveert jongeren om bij te dragen aan de Sustainable Development Goals

 

Op vrijdag 5 juni 2020 komen jongeren door het hele land in actie voor iets wat zij belangrijk vinden. Young Impact Day is dé nieuwe nationale actiedag waarop jongeren hun talent inzetten om impact te maken op thema’s als klimaat, gelijkheid, eenzaamheid of pesten. Dit doen zij op het grote festival dat georganiseerd wordt bij Jaarbeurs te Utrecht of in hun eigen woonplaats.

 

Feike Sijbesma, CEO van DSM, is aanjager van de actiedag. “De toekomst van onze wereld is ván en vóór de volgende generatie: de jongeren. En daarom is het van groot belang dat het ook dóór jongeren wordt vormgeven. Door hen nu al te verbinden aan de wereldwijde ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals), kunnen we echt het verschil maken voor een betere wereld.”

Trailer Young Impact Day

Jaarbeurs

Bij Jaarbeurs te Utrecht wordt een festival georganiseerd als epicentrum van de nationale actiedag. Hier zijn mega-challenges die aangevoerd worden door artiesten en YouTubers, workshops, lezingen en de Young Impact Awards die worden uitgereikt. Young Impact Day wordt hier afgesloten met een spectaculaire eindshow waarbij de duizenden aanwezige jongeren vieren dat zij impact hebben gemaakt. Sterker nog: de toegang tot deze show kun je alleen verdienen door impact te maken.

 

Dag van de impact

De afgelopen jaren organiseerden wij al drie keer een evenement om jongeren te belonen die zich maatschappelijk inzetten onder de naam Young Impact Celebration. Bij de editie van 2019 waren niemand minder dan Broederliefde, Famke Louise, Boef, Rico Verhoeven en Teske de Schepper aanwezig. Nu besluiten wij het grootser aan te pakken door een nationale actiedag uit te roepen en deze hele dag in het teken te zetten van impact maken!

 

Young Impact-programma

Inmiddels hebben al duizenden jongeren deelgenomen aan het (les)programma van Young Impact. In dit programma gaan tientallen jonge trainers langs op scholen, instanties en bedrijven door heel Nederland. Ze bieden jongeren middels de Young Impact methodiek tools om hun talent te ontdekken en in actie te komen voor iets wat zij belangrijk vinden. Uiteindelijk verdienen de jongeren hiermee een gratis ticket voor het bijzondere eind-evenement, Young Impact Day. Scholen kunnen zich nog aanmelden voor het schooljaar 2019-2020.

SCHOLENPROGRAMMA

 

Samenwerken?

Young Impact Day komt tot stand door een samenwerking tussen Young Impact, NL2025, Jaarbeurs, SDG Charter en ICP. Young Impact is een initiatief van NJR, NLvoorelkaar, Wij zijn JONG en CJP.

Wij zijn op zoek naar meer partners die samen met ons dit evenement tot een succes willen maken! Doe jij mee? Klik hieronder voor de arrangementen.

PARTNER ARRANGEMENTEN

Door Nadim Knape

Nadim is scholencoördinator en helpt docenten om het Young Impact-programma zo optimaal mogelijk in te zetten.

Bekijk meer Nieuws

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.