Wat is Young Impact?

Hoe vaak krijg je niet de vraag: wat wil je later worden? Maar hoezo moet je iets worden, je bent toch al wat? En waarom ‘later’ terwijl er nu al zoveel te doen is?


Young Impact gelooft niet in wachten tot je volwassen bent om wat voor de wereld te betekenen. Wij denken dat wij als jongeren, met onze frisse blik en nieuwe ideeën, juist nu al moeten meedoen. De wereld wacht niet, dus waarom zouden wij?

Young Impact is een jongerenbeweging die de wereld nú aan het veranderen is. Wij roepen niet dat dingen anders moeten, wij laten zien dat het kan! Met een inspirerend programma reizen we langs scholen in Nederland. We helpen je ontdekken wat jij wilt veranderen in de wereld en welke talenten en tools je kunt inzetten om dat te doen. We inspireren middels de Young Impact Awards, waarbij je ziet dat ook jij morgen al iets kan bijdragen aan een mooiere wereld. Ons succes vieren we jaarlijks tijdens Young Impact Celebration. Een waanzinnig feest met (inter)nationale iconen, artiesten en live inspiratie voor nog meer positieve verandering.

Young Impact is geïnspireerd door WE Day, een beweging van meer dan 2 miljoen jongeren met als doel om samen de wereld verbeteren. Als zij dit kunnen, dan kunnen wij het natuurlijk ook.

Get inspired!

Voel jij ook dat je een verschil kunt maken, maar weet je niet goed waar te beginnen? Sluit je dan aan bij Young Impact. Doe mee aan een challenge of meld je school aan. Grijp deze kans om te laten zien in wat voor wereld jij wilt leven.

Doe mee!

Young Impact Scholenprogramma

Young Impact reist met een scholenprogramma langs allerlei scholen in Nederland. We denken mee over wat jij wilt veranderen in de wereld en hoe je dat het beste kunt doen. Wat wil je? Wat kun je? Wat zullen we samen veranderen? Het resultaat is een challenge waarin we een probleem aan gaan pakken. Van een beach clean-up, een pop-up buurtcafé voor mensen die veel alleen zijn tot een klimaatmars. Bedenk het zo gek als jij wilt.

Meer info

Celebration & Awards

Succes moet je vieren en inspiratie moet je delen, vinden wij. Op 30 mei 2017 vond de eerste editie van de Young Impact Celebration plaats in de Ziggo Dome. Het was evenement met (inter)nationale iconen en artiesten, live optredens en inspiratie. De impact is op een fantastische manier gevierd. Was je er niet bij? Kijk hier voor de foto’s en video’s.

Tijdens de Celebration werden de Young Impact Awards uitgereikt. Zij die het verschil maken, de wereld mooier maken of zich extra inzetten voor anderen maken kans op een Young Impact Award!

Onze Roots

Young Impact is opgericht door Patrick Anthonissen en is een initiatief van NLvoorelkaar, CJP en NJR.

Het begon allemaal eind 2014. Vanuit NLvoorelkaar was Patrick Anthonissen continu op zoek naar nieuwe manieren om mensen de mogelijkheid te bieden om iets te betekenen voor een ander en daarmee het beste uit zichzelf te halen. In die zoektocht stuitte hij via social media op de video van WE Day.

Hij zag een heel stadion vol met jongeren die geïnspireerd werden door de groten der aarde om in actie te komen voor een betere wereld. Al die jongeren hadden ontdekt dat ze zelf de wereld kunnen veranderen en hoe leuk het is om anderen te helpen. Vanaf dat moment heeft dit idee hem niet meer losgelaten en is hij gestart met het organiseren van Young Impact. Foto: ontmoeting tussen Patrick Anthonissen (links) en Mathijs Huis in ’t Veld (rechts) met de oprichter van WE Day, Craig Kielburger (midden).

Tijdens de opstart kwam Patrick al snel in contact met de NJR (Nationale Jeugdraad) en CJP (Cultureel Jongeren Paspoort). Beide organisaties waren meteen enthousiast over Young Impact en zijn mede-initiatiefnemer geworden. Erg belangrijk aangezien zij de jongeren en jongerenorganisaties vertegenwoordigen en een gezamenlijk netwerk hebben van 1 miljoen jongeren.

Wil je meer weten? Klik hier of neem contact op!

powered by NLVOORELKAAR, CJP & NJR