VEELGESTELDE VRAGEN

HELP, IK HEB EEN VRAAG OVER DE CELEBRATION

Op deze pagina vind je alle veelgestelde vragen over de Young Impact Celebration 2019. Staat jouw vraag er niet bij? Vul dan hier ons contactformulier in.

 

Praktische informatie

Wat is de Celebration?

De Celebration is hét evenement waar alle impactmakers van Nederland samen vieren dat zij het verschil kunnen maken. Voor dit evenement kun je geen kaartje kopen, maar alleen verdienen met impact. Deze avond staat in het teken van inspiratie en het vieren van impact. Op het podium zullen veel inspirerende sprekers en nieuwe artiesten staan.

Waar is de Celebration?

In Rotterdam Ahoy! Adres: Ahoyweg 10, 3084 BA Rotterdam.

Wanneer is de Celebration?

De Celebration vindt plaats op 12 juni 2019 van 15.30 tot 18.00. De deuren gaan open om 14.30.

Wat is de leeftijdsgrens?

Alle jongeren die met Young Impact in actie zijn gekomen, zijn welkom.

Ben je onder de 16? Vraag dan toestemming aan je ouders/verzorgers. Je mag ook één van je ouders/verzorgers meenemen als begeleider. Stuur dan een mailtje naar [email protected] zodat wij hem/haar een ticket kunnen toesturen.

Tot hoe laat zijn de deuren open?

Je kunt tijdens de hele show naar binnen, dus de deuren gaan niet dicht.

Hoe zit het met de veiligheid?

Jouw veiligheid heeft onze prioriteit! Er is een volledig uitgeruste EHBO post ingericht en er lopen EHBO’ers rond om alles voortdurend in de gaten te houden. Er is voldoende bewegwijzering voor o.a. de routing, de EHBO en de nooduitgangen. Kom je met school? Young Impact gaat er vanuit dat de school voor de leerlingen en docenten/begeleiders een ongevallenverzekering en WA dekking heeft geregeld. Oordopjes zijn gratis te verkrijgen bij de merchandisestand, zolang de voorraad strekt. Bij de entree en tijdens het event zal er door professionele security gecontroleerd worden op drugs, alcohol, glas, blikwerk, gevaarlijke voorwerpen, e.d. Deze zaken zullen ter plekke in beslag worden genomen.

Mag ik eigen eten en drinken meenemen?

Nee, het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen in Rotterdam Ahoy. Er is eten en drinken verkrijgbaar tegen betaling. Het is mogelijk om contant en met pin te betalen. Er wordt geen alcohol geschonken.

Word ik gefilmd of gefotografeerd?

Bij het betreden van de Young Impact Celebration geef je Young Impact toestemming om beeld- en geluidopnamen van jou te maken. Op het evenement lopen diverse fotografen rond en ook zal er veel videomateriaal geschoten worden, onder andere voor de aftermovie. Daarnaast zal er ook pers aanwezig zijn.

Mag je een tas meenemen naar binnen?

Je hoeft je jas niet in de garderobe achter te laten, deze mag je mee naar binnen nemen. Ook kleine tassen mogen mee naar binnen. Laat grote tassen (groter dan A4) thuis of in de auto, want die worden door de beveiliging ingenomen.

Is er een bewaakte garderobe of kluisjes?

Er is geen bewaakte garderobe en er zijn geen kluisjes beschikbaar.

Is Rotterdam Ahoy rolstoelvriendelijk?

Rotterdam Ahoy is rolstoelvriendelijk. Geef graag wel bij ons door met hoeveel rolstoelplekken wij rekening kunnen houden, dan zullen we zorgen dat jullie gemakkelijk naar jullie plek kunnen gaan.

Is er ook een informatiebrief voor ouders/verzorgers?

Ja! Die kun je hier downloaden. In deze brief vertellen we wat de Celebration inhoudt, alle praktische informatie en geven we uitleg over de veiligheid.

Welke artiesten en sprekers komen er allemaal?

De volledige line-up is inmiddels bekend gemaakt, kijk op deze pagina om het hele overzicht te zien. Ook komt er een surprise act die we nog bekend gaan maken. Volg ons op social media om als eerste op de hoogte te zijn van alles!

Zijn er oordopjes te verkrijgen?

Zeker! Oordopjes zijn gratis te verkrijgen bij de merchandisestand. Zolang de voorraad strekt.

Kan ik een van de artiesten ontmoeten?

De artiesten zullen helemaal op het begin over de rode loper lopen. Zorg dat je op tijd bij Ahoy bent (om 14.30) zodat je een plekje dichtbij de rode loper kunt veroveren. We kunnen je niets garanderen, maar hopelijk kun je jouw favoriete artiest dan de hand schudden of op de foto zetten!

Is het mogelijk om te parkeren bij Rotterdam Ahoy?

Ja, het is mogelijk om te parkeren bij Rotterdam Ahoy. Dit is echter zowel voor auto’s als voor bussen betaald.

Is Rotterdam Ahoy bereikbaar met het openbaar vervoer?

Rotterdam Ahoy is uitstekend bereikbaar met de bus, metro & trein. Vanaf bus- en metrostation Zuidplein loop je in 5 minuten naar Ahoy. Vergeet niet je OV-chipkaart op te laden en vergeet ook niet om uit te checken.

 

Tickets

Hoe verdien ik een kaartje voor de Celebration?

Je kunt een kaartje verdienen door in actie te komen. Dat kun je op twee manieren doen:

1) Je registreert een eigen challenge

Maak een challenge aan op onze website. Klik op deze link om dat te doen. Heb je een account aangemaakt en jouw challenge geregistreerd? Dan zit je in ons systeem en heb je een gratis ticket voor de Young Impact Celebration verdiend.

Let op: organiseer je de challenge met meerdere personen? Jouw mede-organisatoren moeten zich ook registreren bij de challenge die jij hebt aangemaakt. Zie de vraag hieronder voor meer informatie. 

2) Je doet mee aan de challenge van iemand anders

Sluit je aan bij de challenge van iemand anders. Klik op deze link om alle challenges te zien waar je aan mee kunt doen. Klik op een challenge en klik vervolgens op de knop ‘DOE MEE’. Registreer jezelf bij de challenge. Nu sta je in ons systeem en heb je een gratis ticket voor de Young Impact Celebration verdiend.

Ik organiseer mijn challenge met meerdere personen. Krijgen wij automatisch allemaal een ticket?

Nee. Alleen degene die de challenge heeft geregistreerd, staat in ons systeem. Van de mede-organisatoren hebben wij geen e-mailadressen en dus kunnen wij hen ook geen kaartje sturen. Zorg dus dat jouw mede-organisatoren zich ook registreren bij de challenge die jij hebt aangemaakt, zodat hun gegevens ook bij ons in het systeem komen. Hoe doe je dat?

1) Mede-organisator van een open challenge? Ga naar jullie challengepagina en klik vervolgens op ‘DOE MEE’. Nu kun je jezelf als mede-organisator registreren bij de challenge.

2) Mede-organisator van een besloten challenge? Degene die de challenge heeft geregistreerd, heeft een e-mail ontvangen met een ‘geheime link’. Hij/zij moet deze link met jou delen. Wanneer je de link volgt, kun je je registreren bij de challenge.

Kan ik een ticket kopen?

Nee. Je kunt alleen een kaartje verdienen door impact te maken.

Wanneer ontvang ik mijn ticket?

Wanneer je geregistreerd staat bij een challenge, krijg je in april een mailtje van ons over het claimen van je ticket. Je krijgt het ticket niet direct in je inbox, maar je ontvangt een link waarmee je een ticket kunt claimen.

Hoe kan ik checken of ik alle stappen goed heb doorlopen voor het verdienen van een ticket?

Heb je een bevestigingsmail van ons gehad na het registreren van je challenge óf een bevestigingsmail ontvangen nadat je je hebt geregistreerd bij een andere challenge? Dan sta je in ons systeem en krijg je vanzelf een mail over het claimen van je ticket.

Voor wanneer moet ik mijn challenge hebben geregistreerd?

Op 1 juni worden de laatste tickets verstuurd. Zorg dus dat je vóór 1 juni jouw challenge hebt geregistreerd op challenges.youngimpact.nl
of je natuurlijk hebt geregistreerd bij de challenge van iemand anders.

 

Vrijstelling van school

Mijn school of klas gaat niet naar de Celebration, kan ik ook alleen komen?

Jazeker! Ook als jouw school of klas niet gezamenlijk naar de Young Impact Celebration komt, kun je gewoon komen. Het liefste natuurlijk met zoveel mogelijk klasgenoten! Je kunt hier een vrijstellingsbrief downloaden die je aan je docent kunt laten zien. Of je ook daadwerkelijk vrijstelling krijgt, is helemaal afhankelijk van jouw school en/of docent. Hier vind je een informatiebrief voor jouw ouders/verzorgers.

Kan ik vrijstelling krijgen van school om naar de Celebration te komen?

Of je vrijstelling krijgt, is helemaal afhankelijk van jouw school en/of docent. Wel helpen wij jou een handje om vrijstelling te krijgen, door middel van een vrijstellingsbrief vanuit Young Impact. Laat deze brief zien aan jouw docent wanneer je om vrijstelling vraagt. Je kunt de brief hier downloaden.

 

Awards

Hoe kan ik mijn leerling of kennis nomineren voor een award?

Verdient jouw leerling of kennis een plek in de spotlights? Nomineer hem of haar dan voor een Young Impact Award. Dit kun je doen door zijn of haar naam, leeftijd, een omschrijving van de challenge en de datum waarop de challenge uitgevoerd is of uitgevoerd gaat worden te mailen naar [email protected].

Let op: voor dit schooljaar (2018-2019) kunnen er geen jongeren meer genomineerd worden! Vanaf april 2019 kan er gestemd worden op de genomineerden van dit jaar. 

Hoe komen jullie aan de genomineerden?

Er is eerst een longlist (van meer dan 200 jongeren) gemaakt op basis van uitblinkende jongeren die meedoen aan het Young Impact programma, het nominatieformulier op de site, tips van gemeenten, welzijns- en jongerenorganisaties en research. Uit de longlist is door Young Impact een shortlist samengesteld waaruit vervolgens 15 genomineerden zijn gekozen die net dat stapje extra hebben gezet en inspireren door hun doorzettingsvermogen, originaliteit of daadkracht.

Waar is op geselecteerd?

  • De Young Impact Awards worden uitgereikt aan jongeren die op een bijzondere manier verschil maken in de samenleving. Zij hebben net dat stapje extra gezet en inspireren door hun doorzettingsvermogen, originaliteit of daadkracht.
  • De genomineerden zijn in staat zijn om iets (nieuws) te bedenken of een beweging te starten waar anderen zich weer bij aan kunnen sluiten.

Waarom awards als iedereen die iets goeds doet een winnaar is?

Het belangrijkste doel van de Young Impact Awards is om jongeren te inspireren door hun persoonlijke verhaal. De genomineerden staan voor alle jongeren die iets doen voor de wereld. We zetten deze 15 jongeren in het zonnetje die net dat stapje extra hebben gezet en inspireren door hun doorzettingsvermogen, originaliteit of daadkracht.

Wat winnen de award winnaars?

  • Genomineerd zijn voor een Young Impact Award is een eretitel: door de verhalen van genomineerden willen we andere jongeren laten zien dat ook zij morgen al iets kunnen bijdragen aan een mooiere wereld.
  • Na 12 juni kijken we samen met de genomineerden wat zij nodig hebben om hun plan of idee nog beter te maken en helpen hen daarbij door ze in contact te brengen met mensen en organisaties die hen hierbij kunnen ondersteunen.

Wie zijn de winnaars van de Young Impact Awards 2019?

De winnaars van de Young Impact Awards 2019 zijn Nicole Derix & Stephanie Moonen (education), Anouar El Addouti (community), Teun Toebes (health), Ambrien Moeniralam (creativity), Soraya Omtzigt & Ester van der Wal (environment).

Ben je benieuwd wat zij hebben gedaan om impact te maken? Check dan snel deze pagina: https://youngimpact.nl/awards/#

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.