Vacature

Gezocht: Impact Coaches

Lijkt het je een toffe uitdaging om jouw sterke punten in te zetten om andere jongeren te inspireren en te activeren om de wereld een beetje mooier te maken? Wil jij jezelf ontwikkelen op het gebied van coaching en daarnaast ook nog eens je netwerk uitbreiden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

Young Impact gelooft dat jongeren de wereld positief kunnen veranderen. Allemaal. Dat zij de energie en het talent hebben om impact te maken. Impact op anderen, op de wereld, op henzelf. Wij verbinden ze. Laten ze elkaar inspireren. Grote impact start met een kleine beweging.

Young Impact MDT zorgt ervoor dat de impact van jongeren een groot podium krijgt. MDT staat voor maatschappelijke diensttijd. Deelnemers aan de MDT ontdekken hun eigen talenten door iets voor een ander te doen. Samen met Albeda heeft Young Impact een inspirerend burgerschapsprogramma ontwikkeld. Dankzij Young Impact MDT komt een grote en diverse groep jongeren in actie voor de maatschappij.

In het kort

We zijn op zoek naar Impact Coaches die studenten van Zadkine en Albeda gaan begeleiden tijdens hun deelname aan het Young Impact MDT programma. De studenten zetten in een traject van 80 uur verdeeld over 20 weken twee challenges op, waarmee zij impact maken op zichzelf, hun klasgenoten en hun omgeving. Misschien begeleid jij hen straks bij het organiseren van een voetbaltoernooi voor kinderen in een AZC of coach jij de jongeren bij hun challenge om iets te betekenen voor mensen die eenzaam zijn. In het programma ontdekken jongeren waar hun kracht ligt en hoe zij hun talent in kunnen zetten om van betekenis te zijn voor hun omgeving. De jongeren focussen eerst op hun eigen welzijn, kwaliteiten en waarden, om vervolgens hun blikveld te verbreden en in actie te komen. Gedurende het traject wonen de jongeren twee workshops bij en worden zij begeleid door docenten en Impact Coaches. Misschien ben jij dat wel!

Wat ga jij doen als Impact Coach?

Als Impact Coach begeleid en coach je een vaste groep jongeren die meedoen aan een Young Impact MDT. Je inspireert de jongeren met jouw verhaal, ervaring en begeleiding om daadwerkelijk in actie te komen. Jij kent en spreekt hun taal. Zo weet jij deze jongeren als geen ander te bereiken. Het programma start met een trainingsdag waar we je klaarstomen om als Impact Coach aan de slag te gaan. Natuurlijk is er daarnaast ook tijd om je mede Impact Coaches te ontmoeten en van elkaar te leren.

Daarna ga je aan de slag bij het Albeda of Zadkine in Rotterdam waar je tijdens de workshops je eigen impact verhaal deelt. Tijdens de lessen ben jij het gezicht vanuit Young Impact. Je begeleidt jongeren bij het ontdekken van hun sterke punten en interesses en het bedenken en uitvoeren van hun challenge. De docent is verantwoordelijk voor de invulling van de lessen. Jij vult aan en springt bij waar nodig. Jouw focus ligt op het begeleiden en enthousiasmeren van de jongeren.

Gedurende het traject word je begeleid en volg je trainingen vanuit Young Impact. Deze trainingen zijn bedoeld om je zowel als Impact Coach als op persoonlijk gebied te ontwikkelen. Aan het einde van het traject ontvang je een certificaat als bewijs van deelname en kun je deelnemen aan Young Impact Day. In totaal zul je ongeveer 15 contactmomenten op locatie hebben, verdeeld over 20 weken. Daarnaast verwachten we dat je wekelijks bereikbaar bent om studenten proactief te begeleiden.

Wij zoeken Impact Coaches die:

 • tussen de 18 en 27 jaar oud zijn en beschikbaar tussen september 2021 en januari 2022
 • in de omgeving van Rotterdam wonen of het geen probleem vinden om naar Rotterdam te reizen (reiskosten worden vergoed)
 • jongeren willen inspireren en activeren iets goed te doen voor een ander
 • jongeren begrijpen en zich kunnen verplaatsen in hun leefwereld
 • jongeren willen coachen om het beste uit zichzelf te halen
 • enthousiast zijn en willen bijdragen aan een mooiere wereld
 • oplossingsgericht, flexibel en verantwoordelijk zijn

We verwachten van Impact Coaches dat ze:

 • ongeveer 15 contacturen aanwezig zijn op locatie. Daarnaast ben je wekelijks bereikbaar om de studenten uit jouw groep proactief te begeleiden.
 • bij de kick-off aanwezig zijn. Dit is verplicht. Houd hiervoor donderdag 26 augustus vrij.
 • aanwezig zijn bij de 2 vaardigheidstrainingen en meerdere intervisie momenten.
 • tussentijds heldere communicatie en afstemming met medewerkers van Young Impact

Wij bieden jou:

 • de mogelijkheid om jouw kennis en ervaring in te zetten om andere jongeren verder te helpen
 • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen door middel van trainingen en professionele begeleiding
 • de kans om jouw coachingsvaardigheden te ontwikkelen,
 • de kans om jouw netwerk van ambitieuze jongeren uit te breiden
 • de kans om achter de schermen te kijken bij een unieke, ambitieuze stichting met succesvolle programma’s in het onderwijs
 • de mogelijkheid om bij te dragen aan innovatie in het onderwijs
 • een certificaat van deelname aan de maatschappelijke diensttijd (MDT)
 • een vrijwilligersvergoeding van €300 voor het gehele traject
 • een reiskostenvergoeding

Enthousiast?

Vul dan uiterlijk zondag 20 juni het formulier in via deze link. Graag ontvangen we je cv en motivatie waarin je uitlegt wie jij bent en waarom je graag Impact Coach wil worden. Wij zijn al druk bezig met binnengekomen sollicitaties maar zijn nog op zoek naar meer enthousiaste Impact Coaches.  Vragen? Neem dan contact op met Kirsten de Haas via [email protected] onder vermelding van ‘vacature Impact Coach’ of bel naar: 06 83922554.

Young Impact gelooft in de kracht van álle jongeren. Het maakt ons dus niet uit of je een opleiding hebt gedaan of niet, waar je in gelooft, van wie je houdt of wat je achtergrond ook is. Young Impact zoekt impact coaches die verschillende perspectieven en ervaringen meebrengen, in al haar diversiteit. We nodigen iedereen uit om te solliciteren!

Solliciteer direct

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: