Spotlight

Shanayla wil meisjes in de prostitutie helpen

Shanayla (16) is een enthousiaste student die wel van aanpakken weet. Ze studeert Social Work op het Albeda College in Rotterdam en heeft onlangs meegedaan met het programma van Young Impact. Dit was een mooie aanleiding om zichzelf op te geven voor de actie Lock me Up van Free a Girl.

 

12 uur lang opgesloten

Shanayla zag vorig jaar een documentaire over Free a Girl. Dit is een organisatie die kwetsbare meisjes in ontwikkelingslanden uit de prostitutie bevrijdt. De actie Lock me Up is hier onderdeel van. De documentaire inspireerde haar enorm en tijdens het Young Impact-programma wist ze meteen waarvoor ze in actie wilde komen. Diezelfde dag nog gaf zij zichzelf op voor Lock me Up. Deelnemers worden tijdens deze actie 12 uur lang opgesloten in hokjes van 1 bij 2 meter, om op deze manier aandacht te vragen voor kinderuitbuiting. De hokjes staan symbool voor de kleine ruimten in Indiase bordelen. Iedere deelnemer moet minstens 2500 euro inzamelen om mee te doen.

 

Een ander helpen

Shanayla heeft veel onderzoek gedaan naar de organisatie en doet er alles aan om haar streefbedrag te halen. Zo heeft ze al een aantal keer met haar kraampje op haar school gestaan en ook is ze veel online bezig. Ze deelt haar filmpjes en oproepjes op haar social media. Ze is nog steeds hard bezig en is van plan om nog een keer met haar kraampje op verschillende plaatsen te staan. “Ik vind het belangrijk om ook aan een ander te denken en het is goed om dit soort dingen samen aan te pakken.” Shanayla is een enthousiaste, vastberaden student en ze denkt graag aan een ander. Ze is blij dat ze op deze manier haar steentje kan bijdragen en ze wil niets liever dan straks kunnen zeggen dat zij eraan mee heeft geholpen deze kwetsbare meisjes te helpen.

 

Haar doel is om een zo groot mogelijk bereik te creëren en daarmee haar streefbedrag te halen. Shanayla wil niets liever dan deze meisjes helpen. Ze zegt zelf: “We moeten aan elkaar denken, want er komt een dag dat we moeten zeggen: “We zijn te laat geweest.” En daar wil ik geen deel van uit maken.” Je kunt haar tot 13 mei steunen via de link hieronder. Alle beetjes helpen!

STEUN SHANAYLA

Shanayla's oproep voor Lock me Up

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & Activatie Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Bekijk meer Spotlight

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.