The Young Impact Way

Onze trainers op jouw school

Met dit programma haal je de energie van Young Impact letterlijk binnen! Onze jonge trainers staan te popelen om de jongeren op jouw school te inspireren en te activeren een positieve impact te maken op dat wat zij belangrijk vinden. 

Onze peer-to-peer methodiek zorgt ervoor dat jongeren zich herkennen en wordt hun intrinsieke motivatie aangesproken om aan de slag gaan met hun eigen challenge. Een gratis effectieve, energieke en leuke start van jullie Young Impact programma.

Meld jouw school gratis aan

Wat kun je verwachten?

 • Een gratis coronaproof programma vol inspiratie én activatie, ook voor jou als docent!
 • Onze jonge trainers komen op bezoek voor de start van het programma
 • Flexibiliteit: in te zetten hoe en wanneer jij dat wilt
 • Je hoeft het niet alleen te doen: onze trainers en coördinatoren staan voor je klaar
 • Samen impact vieren op een passende wijze: een onvergetelijke ervaring!

''Twee weken voor Young Impact Day zijn wij gestart met het programma in het kader van LOB. Zo hadden we een mooie afsluiter na de challenges die jongeren een dag daarvoor hadden uitgevoerd. Twee weken vol impact!

Studentencoach - MBO

''Met 700 jongeren hebben wij voor het 50-jarig bestaan van onze school het Young Impact programma gedaan. In één dag de kick-off, workshop en digilessen afgerond en de volgende dag gelijk aan de slag met de challenges. Intensief was het zeker, maar de moeite meer dan waard!''

Docent Maatschappijleer - VO

''Wij hebben gekozen voor een programma van 5 weken en hebben daar een kerstchallenge aan gekoppeld. Tijdens de kerstviering hebben we ouderen uit de buurt uitgenodigd om te komen eten en spelletjes te doen.''

Teamleider - VO

''Ik vond het roostertechnisch wel een puzzel om alle studenten in de aula te krijgen voor de kick-off. Mijn collega's heb ik dan ook goed moeten betrekken in het proces. Zonder hen was dit niet gelukt. ''

Docent Burgerschap - MBO

''Wij hebben het programma ingezet tijdens een projectweek met een duidelijke kop en een staart. Dat was heel helder voor onze leerlingen en de energie bleef nog lang voelbaar!''

Docent - Praktijkonderwijs

Onze school werkt met een lesperiodes van 8 weken. We hebben zelf wat lessen toegevoegd, zodat het programma precies pastte bij wat wij zochten.''

Docent - VO

“Het is bijzonder om te zien wat het project Young Impact teweeg brengt. Niet alleen bij studenten, maar ook docenten en andere medewerkers waren trots om bij Zadkine te horen!"

Teamleider - MBO

Details programma

Dit programma is geschikt voor:

 • VO
 • MBO
 • Praktijkonderwijs
 • VSO (vanaf cluster 4)

Waar kun je het programma voor inzetten?

 • Burgerschapsonderwijs (sociaal maatschappelijke dimensie)
 • Ondernemerschap
 • Onderdeel van maatschappijleer, ofwel Mens & Maatschappij
 • Levensbeschouwing
 • Voorbereiding of vervanging van de maatschappelijke stage
 • Versterking of introductie van bepaalde thema’s (bv. duurzaamheid, gezondheid etc.)
 • Loopbaanoriëntatie (ook te combineren met Qompas)
 • Projectweek (bijvoorbeeld goede doelendag, voorbereiding kerstactie)
 • Talentontwikkeling
 • Ten behoeve van de verbinding of kennismaking in de klas

 

Onderdelen

1

Telefonische intake // Young Impact & docent

2

Kick-off // Young Impact

3

Workshop voor 25 jongeren // Young Impact

4

3 Digilessen // Docenten

5

Challenges // Jongeren o.b.v. docent

6

Feestelijke afsluiting // Young Impact

DIT PROGRAMMA BESTAAT UIT 5 ONDERDELEN:

 

 1. Gezamenlijke kick-off

  Voor alle jongeren, maximaal 150 per programma, 30 minuten
  Tijdens de kick-off vertellen de trainers wat Young Impact is, wat positieve impact inhoudt en laten zij voorbeeld challenges zien. Zij maken de connectie met de jongeren door het vertellen van hun eigen verhaal. Deze kick-off kan ook online gegeven worden i.v.m. de coronamaatregelen op school.

 2. Workshop

  Voor maximaal 25 jongeren, uit verschillende klassen, 3 uur
  De kick-off en de workshop zijn op dezelfde dag. Na de kick-off gaan er 25 jongeren naar de workshop. Zij komen uit verschillende klassen. Tijdens de workshop gaan de jongeren op een interactieve manier met de trainers verdiepend aan de slag met wat zij belangrijk vinden, waar zij goed in zijn en maken zij een stappenplan voor hun challenge. Zij leren tevens hoe zij andere jongeren kunnen ondersteunen bij de digilessen (peer-to-peer methodiek).
  Eindproduct: stappenplan voor een challenge. 

 3. 3 digilessen

  Voor de overige jongeren, gegeven door eigen docententeam, 3x 50 minuten
  Na de workshop gaan de overige jongeren met de docent aan de slag met digiles 1. Zij gaan aan de slag de succesformule van Young Impact en met wat zij belangrijk vinden. Digiles 2 betreft een verdieping op de sterke punten en in digiles 3 werken zij aan hun stappenplan.
  Tijdens digiles 2 en 3 sluiten de jongeren uit de workshop weer aan. De jongeren die de workshop hebben gevolgd kunnen de docent ondersteunen.
  Eindproduct: stappenplan voor een challenge

 4. Challenges: tijd voor actie!

  Alle jongeren uit het programma, zelf in te delen
  Onder begeleiding van het docententeam gaan de jongeren de challenges voorbereiden en uitvoeren. Ons advies is om hier tijd voor in te roosteren en een deadline te stellen waarop de challenges worden uitgevoerd. Zo heeft het programma een duidelijk begin en een eind. Je kunt het programma optioneel afsluiten met Les 5 van de diglessen: Reflectie & Afronding.

 5. Feestelijke afsluiting

  Alle jongeren die impact hebben gemaakt, 1 dagdeel
  Voor de corona crisis vierden wij groots impact in Ziggodome of Ahoy met vette artiesten en sprekers. Dat gaat nu natuurlijk even niet. Young Impact zou Young Impact niet zijn als wij hard werken aan een alternatief: impact vieren op een passende wijze. Wij zorgen voor een onvergetelijke ervaring. 


Tijdsduur

Wij adviseren het programma in 3-5 weken af te ronden. Je kunt het programma zelf passend maken in jullie rooster. Het enige dat je vast inplant is de start van het programma: het bezoek van onze trainers (1 dagdeel). Je kunt je datum direct inplannen na aanmelding via de bevestigingsmail.


Maatregelen i.v.m. Corona
Uiteraard houden wij met ons bezoek aan jullie school rekening met de maatregelen. De kick-off is eventueel online te verzorgen. De workshop is mogelijk op 1,5 meter van de jongeren, mits de ruimte groot genoeg is. In de handleiding van de digilessen vind je werkvormen die kunnen worden uitgevoerd op 1,5 meter afstand van elkaar. Indien er enkel online les wordt gegeven, kan er voor de digilessen worden gewerkt met thuiswerklessen. We zullen dit vooraf met elkaar bespreken.


Ondersteuning vanuit Young Impact
Iedere school heeft een eigen Young Impact coördinator. Hij of zij beantwoord je vragen tijdens het intakegesprek (6-8 weken voorafgaand aan het bezoek van de trainers) en staat ook tijdens het programma voor je klaar als dat nodig is. Voor de jongeren is er de challenge coach die zij kunnen bellen of whatsappen voor advies over hun challenge.

Meld jouw school gratis aan

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.