Young impact op (buitenlandse) schoolreis

De reis van je leven

Wie herinnert zich niet de (buitenlandse) schoolreis? Verwachtingsvol de bus, trein of het vliegtuig in. Met natuurlijk de culturele excursies onder begeleiding van jou als docent. Maar wat weten jongeren vaak nog van deze bezoeken? Het Young Impact schoolreispakket biedt jou als docent een verdiepingsslag voor een onvergetelijke ervaring.

Waar is het voor?

We koppelen thema’s als burgerschap, LOB, talentontwikkeling en ondernemerschap direct aan de reis. Op bestemming komen jongeren écht in actie. We creëren samen een impactvolle ervaring op een positief moment in het leven van jongeren. Zo stimuleren we jongeren om bij terugkomst vaker in actie te komen met blijvende inzet als resultaat.

Door het Young Impact schoolreispakket, in samenwerking met Travel Inventive, worden jongeren op een positieve manier aan het denken gezet. Wie ben je? Waar ben je goed in? Als je zelf goed weet waar je goed in bent en je gezien voelt, ga je automatisch anders met mensen om. Zo boosten we hun besef dat ze veel voor een ander kunnen betekenen. Wat gebeurt er op reis om je heen? Welke impact kun je zelf maken op je bestemming?

Meld jouw school direct en vrijblijvend aan!

Vrijblijvend aanmelden

Programma onderdelen

Je start 3 weken voor vertrek met het programma. Je kunt zelf aan de slag of Young Impact trainers uitnodigen op school. Het programma duurt gemiddeld 6 tot 8 lesuren. De challenge vindt op jullie bestemming plaats. Tijdens het programma leren de jongeren: wat is mijn talent en wat vind ik belangrijk? Daarop kiezen jullie als klas twee challenges, die jullie op bestemming écht gaan uitvoeren. Bij terugkomst kun je reflecteren met digiles 4: reflectie & afronding.

Onderzoek naar de bestemming

Het programma start met een bestemmingsonderzoek waarin jongeren gaat kijken wat er op de bestemming van jullie schoolreis beter kan. Welke thema’s spelen er in deze omgeving?

Digilessen door docenten

Jongeren ontdekken wat hun talent is, wat zij belangrijk vinden en hoe zij in actie komen voor een mooiere wereld. Door onze trainers in een klas lokaal.

Of workshop(s) door Young Impact trainers

Jongeren ontdekken wat hun talent is, wat zij belangrijk vinden en hoe zij in actie komen voor een mooiere wereld. Door onze trainers in een klas lokaal.

In actie op bestemming

Onder leiding van docenten komen de jongeren in actie met een challenge op bestemming.

Reflectie & afronding

Jongeren kijken terug op hun challenge, de impact die zij hebben gemaakt en wat het met hen heeft gedaan.

Impact vieren tijdens Young Impact Day 2022!

Bij Young Impact zijn we gewend om de impact van jongeren aan het einde van het schooljaar groots te vieren met bekende artiesten en sprekers. Alle jongeren ontvangen een gratis ticket voor Young Impact Day 2022.

Toon meer

Challenges op bestemming

Waar kun je aan denken bij een challenge op bestemming? De challenges richten zich op centrale thema’s als: gelijke kansen, maatschappij, diversiteit, klimaat en gezondheid. Enkele voorbeelden:

  • Ik neem de verantwoording voor het scheiden van ons afval tijdens onze hele reis

  • Ik regel op locatie dat we de buurt schoonmaken

  • Ik zamel geld in of organiseer een sponsorloop ter ondersteuning van een lokale stichting

  • Ik deel tijdens mijn reis ‘happy moments/kaarten’ uit aan de lokale bevolking

  • Ik geef tijdens het diner een presentatie over diversiteit aan mijn reisgenoten

  • Ik organiseer het uitdelen van voedselpakketjes of (warme) kleding aan daklozen

Travel Inventive

“Impact maken op jongeren is wat onze organisaties verbindt. Met deze verdiepingsslag kunnen we écht het verschil maken tijdens de schoolreis”

Ellen Weijand - Oprichter Travel Inventive

Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle veelgestelde vragen over het Young Impact programma. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons weten, wij helpen je graag verder!

Hoe kan ik het Young Impact schoolreispakket toevoegen aan mijn schoolreis?

Wanneer je al een schoolreis hebt geboekt via Travel Inventive, kunnen we het schoolreispakket aan jouw boeking toevoegen. Heb je nog geen schoolreis geboekt en ben je nog aan het oriënteren? Dan brengen we je graag in contact met één van de schoolreisadviseurs van Travel Inventive.

Voor wie is dit programma geschikt?

Dit programma is voor VO en MBO geschikt voor alle niveaus en leerjaren.

Wat is de methodiek achter dit programma's?

Onze programma’s zijn gebaseerd op onze Young Impact methodiek, die rust op drie verschillende pijlers: Inspire (Inspireren), Empower (Doen) en Connect (Samenbrengen). Via de onderdelen van het programma:

1. Ontdekt de jongere wat hij/zij belangrijk vindt in zijn/haar eigen omgeving en/of de wereld
2. Ervaart de jongere dat hij of zij nu al impact heeft
3. Ontdekt wat zijn/haar sterke punten zijn en waar hij/zij blij van wordt
4. Wordt hij/zij geïnspireerd om zijn/haar sterke punten in te zetten voor een challenge of thema
5. Gaat de jongere aan de slag met een megachallenge en komt direct in actie

De jongeren werken aan vaardigheden als communiceren en samenwerken, creatief en probleemoplossend denken en handelen, kritisch denken, sociale en culturele vaardigheden en zelfregulering. Een belangrijke succesfactor is dat jongeren zélf bepalen wat voor challenge zij gaan doen. Lees hier meer over onze methodiek & theorie en over hoe je het programma kunt koppelen met het onderwijs.

Hoe kan ik dit programma koppelen met het onderwijs?

Als school kun je het Young Impact programma inzetten om jongeren kennis te laten maken met verschillende vaardigheden en thema’s rondom eigentijds onderwijs. We doen hier een voorzet voor hoe je het programma kunt koppelen met het onderwijs (kerndoelen, burgerschap, lob en 21st century skills, ondernemend gedrag). Jullie hebben alle vrijheid om het programma in te zetten zoals dat voor jou past.

Wat zijn de kosten van dit programma?

Naast de kosten voor de schoolreis via Travel Inventive, vraagt Young Impact enkel bij het Young Impact Way programma (inclusief inzet van trainers) een eigen bijdrage. Deze bijdrage is een klein deel van de daadwerkelijke kosten. Het programma met digilessen (Do It Yourself), waarbij je als docent zelf aan de slag gaat, is altijd kosteloos.

Omdat Young Impact een ANBI stichting is, hebben wij geen winstoogmerk.  Onze partners en fondsen dragen hier aan bij, zodat scholen en organisaties laagdrempelig deel kunnen nemen. De eigen bijdrage kunnen ook ingezet worden middels het Nationaal Programma Onderwijs.

Ben je benieuwd wat we samen kunnen doen? Neem dan contact met ons op! We spreken je graag.

In hoeverre het programma invloed heeft op het programma ter plaatse?

Afhankelijk van de challenge maak je maximaal 2 tot 4 uur in je programma op bestemming vrij. De meeste voorbereiding vindt vooraf in de klas plaats. Sommige challenges kunnen ook makkelijk in het programma worden ingevoegd zonder directe aanpassing ter plaatse.

Heb je vragen?

Wij staan voor je klaar! Neem gerust contact met ons op of laat je gegevens achter voor persoonlijk advies.

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: