ALS SCHOOL POSITIEVE IMPACT MAKEN MET JONGEREN?

LESPAKKETTEN VOOR PRIMAIR ONDERWIJS

SOCIAAL EMOTIONELE ONTWIKKELING

Hoe jonger je start met impact maken, hoe meer effect het heeft op langere termijn. Dit komt omdat jongeren tussen de 10-12 juist bezig zijn met hun identiteitsontwikkeling. Omdat Young Impact deze groep nét zo belangrijk vindt als oudere jongeren, hebben wij in samenwerking met Superkrachten een lespakket ontwikkeld.

Met dit pakket leren jongeren op een interactieve en uitdagende wijze om te gaan met moeilijke emoties, verveling, eenzaamheid en werken ze aan hun concentratievermogen en zelfvertrouwen. Want alleen als je goed in je vel zit, kun je ook iets voor een ander betekenen.

Young Impact

Al meer dan 567 scholen en 67.658 jongeren weten wat onze programma’s bijzonder maakt. — Een inspirerend jongerenmerk vol inspiratie en activatie.

OVER YOUNG IMPACT

Lespakket ‘Superkrachten voor je hoofd’

Young Impact heeft samen met Wouter de Jong, auteur van het populaire boek ‘Superkrachten voor je hoofd’,  een speciaal lespakket ontwikkeld voor primair onderwijs. Leerlingen worden hiermee op enthousiasmerende wijze uitgedaagd om hun mentale superkrachten te ontdekken, activeren en te versterken. Zo leren ze beter om te gaan met moeilijke emoties, verveling, eenzaamheid en werken ze aan hun concentratievermogen en zelfvertrouwen.

Vraag hier gratis aan

Inhoud lespakket

Het uiteindelijke doel van deze lessen, waarin leerlingen essentiële mentale vaardigheden leren?  Toewerken naar een superdaad waarbij leerlingen hun superkrachten inzetten om iets goeds voor iets of iemand anders te doen. Daar worden we allemaal beter van!

  • Superkrachten (introductie + word de koning van je kop)

  • Laserstralen (Je concentreren als een laserstraal)

  • Geluks DJ (blijdschap: vrolijk jezelf op als het tegenzit)

  • Boemerang (Gebruik de geheime boemerang van vriendelijkheid)

  • Superdaad (maak je stoutste dromen waar)

Wouter de Jong, auteur van 'Superkrachten'

"Echt te gek als leerlingen aan de slag gaan met de superkrachten voor hun hoofd! Ik ben ervan overtuigd dat het essentiële skills zijn om de puberteit goed door te komen, en juist in deze tijden van Corona moeten we kinderen helpen om proactief aan hun mentale gezondheid te werken."

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: