Young Impact programma's

We start something

Stichting Young Impact biedt sinds 2016 inspirerende én activerende programma’s om zo de maatschappelijke bijdrage van jongeren te vergroten. Wij geloven namelijk dat álle jongeren met hun talent een positieve impact kunnen hebben op een ander.

Vaak hebben ze net dat ene zetje nodig. Wij helpen jou als docent of professional jongeren écht in beweging te krijgen op een manier die bij hen past. Wil je weten hoe wij dat doen? Lees dan snel verder.

Wij zijn die vonk, we start something. Wij zijn Young Impact.

 

ONZE STICHTING

Wij zijn wereldverbeteraars met ballen. Allemaal met een eigen specialisme, maar met dezelfde missie: in 2025 zijn 1 miljoen jongeren in actie gekomen voor een betere wereld. Wij hebben hen laten ervaren dat zij écht het verschil kunnen maken. Lees hier meer over het verhaal en de ambitie van Young Impact.

Onze stichting heeft een ANBI status, wat betekent dat onze werkzaamheden worden gesteund door  bedrijven, fondsen en de overheid.

Zij dragen de missie van Young Impact een warm hart toe en wensen dat zoveel mogelijk scholen en organisaties gratis kunnen deelnemen aan onze programma’s.

ONTMOET ONS TEAM

“Ik was verrast toen een leerling die altijd te laat komt, ineens een half uur te vroeg op school was. Toen ik hem vroeg waarom hij er zo vroeg was, vertelde hij dat hij aan Young Impact ging werken met zijn groepje”.

DEIDRE DEN HARTOG | VEENOORD VMBO

“Young Impact zet in op wat je zelf kunt bijdragen. Dit past bij de tijd van nu: Je richten op het positieve i.p.v. het negatieve waar je vaak mee wordt overspoeld”.

ANDREA RIEGMAN | MONTFORT COLLEGE

“Ik geef al 24 jaar les en de Young Impact Celebration is echt één van de hoogtepunten geweest”

ADA JANSSEN VAN RAAY | OPENBARE DALTONSCHOOL HONSELERSDIJK

“Het is bijzonder om te zien wat het project Young Impact teweeg brengt. Niet alleen bij studenten, maar ook docenten en andere medewerkers waren trots om bij Zadkine te horen!"

MARIA TERESA | ZADKINE

''Jongeren gaan zelf nadenken. Dat zorgt dat leerlingen zich verder ontwikkelen: in hun bewustzijn, in hun rol in de samenleving en hun eigenwaarde”

TON BOEKHOORN | VELUWS COLLEGE

WAT WIJ DOCENTEN EN PROFESSIONALS BIEDEN

Young Impact reist met jonge, enthousiaste trainers langs scholen en organisaties met verschillende programma’s voor o.a. talentontwikkeling, burgerschap en maatschappijleer. 

Met onze effectieve en interactieve programma’s helpen wij jou én jongeren met onze bouwstenen en succesformule een antwoord te krijgen op de volgende vragen:

1. Wat vind ik belangrijk?
2. Waar ben ik goed in?
3. Hoe kan ik dit combineren en met een challenge in actie komen voor iets wat ik echt belangrijk vind?

Onze programma’s zijn laagdrempelig, wat het voor jou als docent makkelijk maakt om deel te nemen. Je kunt zelf aan de slag met de digilessen of onze trainers uitnodigen voor een inspirerende en activerende start van het programma. In het kader van de Maatschappelijke Diensttijd bieden wij zelfs een verdiepend programma aan.

Geloof jij ook in de positieve impact van jongeren? Meld je dan gratis aan!

ONZE PROGRAMMA’S VOOR SCHOLEN

ONZE PROGRAMMA’S VOOR KWETSBARE GROEPEN

LEES OOK: Docenten aan het woord ‘Jongeren gaan op een andere manier leren. Je ziet ze daardoor echt groeien.”

 

WAT WIJ VOOR JONGEREN DOEN

Via onze website en sociale kanalen bieden wij jongeren inspiratie, tips en tools om zelf in actie te komen. Gedurende het jaar communiceren wij middels verschillende campagnes en worden er events georganiseerd. De gemaakte impact van alle jongeren, dus ook uit het programma, worden goed gevierd. Daarnaast maken jongeren met hun challenge kans op een Young Impact Award.

Bekijk hier de brandmovie voor jongeren

RESULTATEN IN HET KORT

 • Al meer dan 500 scholen en organisaties deden mee
 • Al 56.743 jongeren kwamen in actie
 • Jongeren waarderen onze programma’s met gemiddeld een 8,2
 • Docenten/professionals waarderen onze programma’s met gemiddeld een 8,4
 • Onze trainers worden enthousiast, motiverend, energiek en jong bevonden

 

WAAROM ONZE PROGRAMMA’S ZO EFFECTIEF ZIJN

Door ieder jaar te evalueren kunnen wij de kwaliteit van onze programma’s waarborgen. Young Impact onderscheidt zich door:

 • Een passend programma aan te kunnen bieden voor iedere doelgroep
 • Onze peer-to-peer methodiek en enthousiaste trainerspool (jonge trainers die dichtbij de leefwereld van onze doelgroep)
 • Kant en klaar programma die voorziet in organisatie- en onderwijsdoelstellingen
 • Uitgaan van eigen initiatief en uitgaan van intrinsieke motivatie van jongeren
 • Positieve benadering en focus op sterke punten van de jongeren
 • Aansprekende voorbeelden van jongeren en rolmodellen

LEES OOK: “Young Impact matcht erg met mijn missie als docent”

WIL JIJ JONGEREN VANUIT HUN TALENT EEN POSITIEVE IMPACT LATEN MAKEN OP DAT WAT ZIJ BELANGRIJK VINDEN?

 

Meld je dan gratis aan voor één van onze programma’s!

Bekijk hier onze programma’s

OF NEEM CONTACT OP

 

Vragen?

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.