EVENT

Informatie ouder(s)/verzorger(s)

Zomerkamp… Wellicht kent u het nog van vroeger? Of misschien ook helemaal niet, maar wat voorop staat is dat we jongeren een waanzinnige tijd willen geven terwijl u ze met een gerust hart achterlaat. 🤝

Young Impact organiseert dit jaar voor het eerst Young Impact Island, een kamp waarbij jongeren hun talenten ontdekken en ontwikkelen om daarmee het verschil te kunnen maken. Ondanks dat het organiseren van een kamp nieuw voor ons is, is de doelgroep dat zeker niet. Al sinds vijf jaar biedt Young Impact verschillende programma’s en inspirerende activatiecampagnes aan jongeren op het gebied van maatschappelijke impact. We hebben eigen Young Impact trainers die precies weten hoe ze jongeren kunnen activeren en inspireren.

Tijdens Young Impact Island staat plezier natuurlijk hoog in het vaandel en staat de veiligheid van de jongeren voorop. Zowel fysiek als sociaal. Jongeren komen altijd bij leeftijdsgenoten in de groep en komen ze zonder vriend(en) of vriendin(nen), dan is dat geen probleem. Dat doen een heleboel anderen ook.

Wij willen kwaliteit leveren, zodat jongeren zich na Young Impact Island vol enthousiasme in blijven zetten voor een ander. Daarom investeren we in een goed programma, een toffe accommodatie en unieke locatie zodat uw kind nog jaren met plezier terugdenkt aan die leuke tijd. Onze kampleiding en instructeurs leiden we zelf op, zodat we zeker weten dat iedereen hetzelfde Young Impact-gevoel uitstraalt.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat het best spannend is om uw kind alleen weg te laten gaan. En dat u misschien duizend-en-één vragen hebt. Hieronder vind u de antwoorden op de meest voorkomende vragen die ons gesteld worden. Young Impact verstuurt meer informatie per e-mail wanneer de inschrijving van uw kind definitief is.

Wilt u ons graag persoonlijk bereiken of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle veelgestelde vragen door ouder(s)/verzorger(s) over Young Impact Island. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Neem contact op

Wat is Young Impact voor organisatie?

Young Impact is een ANBI stichting (sinds 2016) en zet zich met het ambitieuze team elke dag in om jongeren met hun talent in actie te laten komen voor een mooiere wereld. Groot of klein, dat maakt niet uit. Het gaat om de ervaring. Dit doen wij door het aanbieden van onze programma’s op scholen en bij organisaties, maar ook met events en directe campagnes richting jongeren. Wij inspireren en activeren hen op een manier die bij hen past.

Ons team bestaat uit 20 vaste medewerkers, 60 vrijwilligers en honderden partners, ambassadeurs en fans die ons met geld, kennis en tijd steunen. Wij willen een organisatie zijn die een geweldige impact maakt mét een geweldig team om in te werken. Wij geloven in samen doen, samen groeien en samen delen.

Wat gaat mijn kind doen op Young Impact Island?

Zoals al eerder benoemd, staat het ontdekken en ontwikkelen van eigen talenten én het daarmee in actie komen tijdens Young Impact Island centraal. Deze week zit bomvol met toffe workshops, sportieve en creatieve activiteiten en een flinke dosis fun. Meer informatie over het definitieve programma vind u onder het kopje activiteiten.

Wanneer moet de €200,- eigen bijdrage betaald voor de deelname van mijn kind aan Young Impact Island?

Na inschrijving ontvangt u via de mail binnen twee weken de factuur. Voor 1 januari 2022 geboekt? Dan betaalt u geen €200,- euro, maar €175,- euro.

Mijn kind wil graag naar Young Impact Island, maar de eigen bijdrage kunnen wij niet betalen. Wat nu?

Stuur in dat geval een mailtje met uw aanvraag naar [email protected] Er zijn in ieder geval mogelijkheden om dan toch deel te nemen aan Young Impact Island!

Mag mijn kind zeker te weten deelnemen?

We hebben dit jaar ruimte voor maximaal 300 jongeren. Wees er dus snel bij VOL = VOL

Gaat Young Impact Island sowieso door?

Met corona is helaas veel onzeker. We gaan alleen als het veilig is en we de activiteiten door kunnen laten gaan. Als de maatregelen dit niet toelaten dan moeten we helaas annuleren, maar we zetten alles op alles om wel te gaan!

Als Young Impact Island wordt geannuleerd, wanneer weten mijn kind en ik dit dan?

Als de maatregelen het niet toelaten (bijvoorbeeld als we 1,5 meter afstand moeten houden tot deelnemers) besluiten we uiterlijk 1 april dat Young Impact Island niet kan plaatsvinden en worden alle deelnemers ingelicht.

Als Young Impact Island wordt geannuleerd, krijgt mijn kind of ik dan mijn geld terug?

Als we Young Impact Island moeten annuleren omdat we het niet veilig achten of omdat we niet in staat zijn Young Impact Island te organiseren zoals we willen, dan krijgt u het volledige bedrag terug.

Kan mijn kind zelf nog annuleren nadat hij/zij zich heeft ingeschreven?

Tot 1 maart 2021 kan uw kind kosteloos annuleren. Wanneer u voor 1 april 2021 annuleert, brengen we €50,- in rekening voor de reeds gemaakte kosten. Annuleert uw kind na 1 april 2021, dan brengen we het volledige bedrag van €200,- in rekening (€175,- indien voor 1 januari 2022 is geboekt).

Stel, mijn kind heeft corona gerelateerde klachten. Wat nu?

Op dit moment schrijven we hard aan regels en richtlijnen. Omdat het beleid rondom covid en jongeren aan veel verandering onderhevig is, houden we dit goed in de gaten. in aanloop naar Young Impact Island, ontvangt uw kind alle benodigde informatie.

Wie gaan er mee naar Young Impact Island?

Uw kind gaat samen met anderen leeftijdsgenoten (16 t/m 18 jaar) naar Young Impact Island. Iedereen heeft maar één doel: er een geweldig leuke en impactvolle vakantie van maken. Tijdens de week worden de deelnemers ingedeeld in een tribe van 15 personen (met een enthousiaste tribe-begeleider!) waar er al snel een supergezellige groep ontstaat en je veel nieuwe vrienden maakt. Eén ding staat vast: saai wordt het zeker niet.

Kan de begeleiding op Young Impact Island de veiligheid van mijn kind waarborgen?

Onze (tribe)begeleiders worden vanuit Young Impact goed getraind en geïnformeerd over hoe om te gaan met diverse situaties. Soms komt het echter voor dat een kind een ‘gebruiksaanwijzing’ heeft, bijvoorbeeld door het gebruik van bepaalde medicijnen of dieet. Om deze kinderen zo goed mogelijk in de groep op te laten gaan is het essentieel dat uw kind en u als ouder(s)/verzorger(s) voldoende en ruim op tijd informatie verstrekt. Onze Hoofd Pedagogiek kan hier vooraf rekening mee houden.

*Waarom is dit belangrijk? Dit is een leeftijd dat jongeren onzeker zijn en misschien gek naar elkaar kijken als iemand een bepaald dieet moet volgen. Jongeren kunnen uit onzekerheid gemeen worden. Als we dit vooraf weten, kunnen we hier als staf extra alert op zijn. (Tribe)begeleiders moeten namelijk het ‘1 team-gevoel’ creëren. Iedereen hoort er bij!

Kan mijn kind ook samen met vrienden naar Young Impact Island?

Zeker weten! Met vrienden op vakantie is natuurlijk super gezellig 🙌 Bij het inschrijfformulier kan uw kind aangeven met wie het samen komt. Uw kind kan zich met maximaal vier andere vrienden aanmelden. Het is wel belangrijk dat iedereen voor zich het inschrijfformulier invult zodat we van hen allemaal de gegevens hebben.

Waar overnacht mijn kind tijdens Young Impact Island?

We slapen in tenten. Voor jongeren met een beperking hebben we speciale slaapzalen beschikbaar die van alle gemakken zijn voorzien.

Kan ik contact leggen met mijn kind gedurende Young Impact Island?

Gedurende de workshops van Young Impact Island is het voor de deelnemende jongeren niet toegestaan om telefoons/tablets/andere mobiele apparaten te gebruiken om er zeker van te zijn dat iedereen zich veilig voelt. Uw kind mag een telefoon/tablet natuurlijk wel meenemen, zodat ze het thuisfront op de hoogte kunnen houden. Het meenemen van apparaten is op eigen risico. Mocht uw kind meegaan naar Young Impact Island, ontvangt u via de mail een telefoonnummer dat 24/7 bereikbaar is gedurende het kamp.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte

HOUD MIJ OP DE HOOGTE

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: