Gemeenten en organisaties

NLvoorelkaar presenteert: Young Impact!

Een betere wereld begint bij jezelf. Dat het klinkt als een cliché wil niet zeggen dat het niet waar is. Dat de jeugd de toekomst heeft, is ook een inkoppertje, maar waarom uitstellen naar morgen wat vandaag al kan? Young Impact gelooft in de kracht van jongeren nú en streeft naar een beweging van positieve verandering en optimisme hier in Nederland.

Wat & wanneer

Young Impact is een krachtige beweging van jongeren die nú in actie komen voor een betere wereld. Het initiatief is gebaseerd op WE Day, een beweging die inmiddels meer dan 2 miljoen jongeren heeft geactiveerd tot sociale en actieve wereldburgers.

Young Impact bestaat uit een uniek scholenprogramma dat jongeren in hun kracht zet om inspiratie om te zetten in actie. Het laat ze beseffen dat ze in staat zijn om daadwerkelijk verandering te realiseren in onze samenleving en ze ervaring hoe mooi het is om anderen te helpen.

Wij bieden deze jongeren vervolgens een platform voor de verbinding met anderen en organiseren een waanzinnig event waar jongeren de impact die ze gerealiseerd hebben, met elkaar kunnen vieren. Op dit event geven internationale iconen en artiesten inspirerende speeches en optredens. Een kaartje is hiervoor niet te koop: maar te verdienen door deelname aan Young Impact!

Het scholenprogramma start in januari 2017. Het event vindt plaats op 30 mei 2017.

Met wie

Door-Wie
Young Impact is een initiatief van NLvoorelkaar, CJP en NJR.
Madorodam, Ziggo, Het Oranje Fonds en The Missing Chapter Foundation van prinses Laurentien van Oranje Nassau zijn o.a. partner van Young Impact. Daarnaast heeft Dolores Leeuwin (bekend van o.a. het Klokhuis) zich aan het initiatief verbonden. Lees meer over onze friends & partners.

Doe mee!

Meedoen met Young Impact in jouw gemeente, vrijwilligers- of welzijnsorganisatie kan op drie manieren:

1. Scholenprogramma

Door middel van het scholenprogramma wordt er veel impact bereikt in gemeentes en bij organisaties! Laat scholen in jouw gemeente daarom weten dat zij kunnen deelnemen aan het scholenprogramma. Young Impact is een mooie invulling van het burgerschapsonderwijs. Bekijk de resultaten uit onze pilot.

2. Celebration

Neem kaarten af voor de Young Impact Celebration voor actieve en betrokken jongeren. Je kunt hen zo bedanken voor hun impact en inzet in jouw gemeente of bij jouw organisatie. Zij kunnen namelijk zelf geen kaartje kopen maar alleen verdienen door iets goeds te doen! Neem voor de mogelijkheden contact op met info@youngimpact.nl.

3. Bereik jongeren

Word Challenge Partner en inspireer hiermee jongeren om aan de slag te gaan met een belangrijk thema van jouw organisatie. Zo organiseert het WNF bijvoorbeeld de challenge: “We don’t eat meat for impact”. Past dit ook bij jouw organisatie neem dan contact op.

Ben je juist opzoek naar jonge vrijwilligers? Plaats dan gratis een vacature op de Young Impact Marktplaats!

powered by NLVOORELKAAR, CJP & NJR