Gemeenten en organisaties

Hoezo later?!

Young Impact gelooft dat iedere jongere met zijn of haar talent nú al een positieve impact kan maken op zijn of haar omgeving. Wij faciliteren hen om in actie te komen en laten hen ervaren dat zij écht het verschil kunnen maken. Het is onze missie om vóór 2022 een miljoen jongeren in actie te laten komen.

Iedere jongere heeft een talent waarmee hij of zij het verschil kan maken. Wij helpen jongeren om dit talent te ontdekken en vervolgens in te zetten om een positieve impact te maken. Dat doen we aan de hand van onze beproefde methodiek ‘Circle of Impact’. Deze cirkel bestaat uit de pijlers ‘inspire’, ‘empower’ en ‘connect’ en beschrijft de reis die jongeren afleggen met het Young Impact programma.

Met het programma reizen we langs allerlei scholen, bedrijven en projecten door heel Nederland. Wij bieden deze jongeren vervolgens een platform voor de verbinding met anderen en organiseren awards, waarbij we jongeren die in actie zijn gekomen een podium bieden. De Young Impact Celebration is de knallende afsluiter van deze reis. Op dit grootse evenement met indrukwekkende speeches en toffe optredens vieren 10.000 jongeren samen hun impact. Maar daar stopt het niet. Deze duizenden jongeren vormen samen een waardevolle community waarin zij elkaar blijven inspireren om opnieuw in actie te komen.

Resultaten

Het Young Impact programma leidt tot bewezen, structurele gedragsverandering. Zo geeft 90% van de jongeren die in 2016/2017 heeft deelgenomen aan het scholenprogramma aan blijvend in actie te willen komen. Meer dan 200 scholen hebben inmiddels deelgenomen! Bekijk hieronder de video over alle resultaten van het eerste jaar:

Doe mee!

Samen maken we impact! Meedoen in jouw gemeente, vrijwilligers- of welzijnsorganisatie of bedrijf kan op vier manieren:

1. Scholenprogramma

Door middel van het scholenprogramma wordt er veel impact bereikt. Young Impact neemt docenten werk uit handen en krijgen leerlingen in jouw buurt in actie! Laat scholen in jouw gemeente daarom weten dat zij gratis kunnen deelnemen aan het scholenprogramma. Young Impact is een mooie aanvulling van het burgerschapsonderwijs, maatschappelijke stage, themaweek of projectdag.

2. Programma voor andere doelgroepen

Het Young Impact programma is ook goed geschikt voor andere doelgroepen. Denk hierbij aan scoutingclubs, sportverenigingen, maar ook jongeren uit de jeugdhulpverlening of jongeren met een beperking. Ben jij geïnteresseerd in het programma voor jouw organisatie of doelgroep? Neem dan contact op!

3. Word Young Impact gemeente!

Wil je de jongeren in jouw gemeente stimuleren om maatschappelijk actief te zijn? Als Young Impact stad inspireert en activeert Young Impact jongeren binnen de gemeente om in actie te komen om zo de maatschappelijke betrokkenheid binnen de gemeente te vergroten. Rotterdam is de eerste Young Impact stad, lees hier de aankondiging. Ook Young Impact stad worden? Neem contact met ons op.

4. Celebration

Heb jij al actieve jongeren binnen je gemeente of organisatie? Bedank hen dan voor hun inzet met een ticket voor de Young Impact Celebration! Neem kaarten af voor hét event voor actieve en betrokken jongeren. Zij kunnen zelf geen kaartje kopen, maar alleen verdienen door iets goeds te doen! Neem voor de mogelijkheden contact op.

powered by NLVOORELKAAR, CJP & NJR