Gemeenten en organisaties

Young Impact:
dé jongerenbeweging
die de wereld nu al mooier maakt!

Een betere wereld begint bij jezelf. Dat het klinkt als een cliché wil niet zeggen dat het niet waar is. Dat de jeugd de toekomst heeft, is ook een inkoppertje, maar waarom uitstellen naar morgen wat vandaag al kan? Young Impact gelooft in de kracht van jongeren nú en streeft naar een beweging van positieve verandering en optimisme hier in Nederland.

Young Impact is..

Young Impact is voor jongeren die nú in actie komen voor een betere wereld. Het initiatief is gebaseerd op WE Day, een beweging die inmiddels meer dan 2 miljoen jongeren heeft geactiveerd tot sociale en actieve wereldburgers.

Young Impact bestaat uit een uniek scholenprogramma dat jongeren in hun kracht zet om inspiratie om te zetten in actie. Het laat ze beseffen dat ze in staat zijn om daadwerkelijk verandering te realiseren in onze samenleving en ze ervaring hoe mooi het is om anderen te helpen.

Wij bieden deze jongeren vervolgens een platform voor de verbinding met anderen en organiseren awards en een waanzinnig event, de Young Impact Celebration, waar jongeren de impact die ze gerealiseerd hebben, met elkaar kunnen vieren. Internationale iconen en artiesten geven inspirerende speeches en optredens. Een kaartje is hiervoor niet te koop: maar enkel en alleen te verdienen door deelname aan Young Impact!

Resultaten

Het Young Impact programma leidt tot bewezen, structurele gedragsverandering. Zo geeft 90% van de jongeren die in 2016/2017 heeft deelgenomen aan het scholenprogramma aan blijvend in actie te willen komen. Bekijk hieronder de video over alle resultaten van afgelopen jaar:

Doe mee!

Wil jij de jongeren in jouw gemeente of organisatie ook bij Young Impact? Meedoen in jouw gemeente, vrijwilligers- of welzijnsorganisatie kan op drie manieren:

1. Scholenprogramma

Door middel van het scholenprogramma wordt er veel impact bereikt in gemeentes en bij organisaties! Laat scholen in jouw gemeente daarom weten dat zij kunnen deelnemen aan het scholenprogramma. Young Impact is een mooie invulling van het burgerschapsonderwijs. Wie weet wordt jouw gemeente wel een echte Young Impact gemeente!

2. Celebration

Ben jij jouw jongeren ook zo dankbaar? Gun hen dan een ticket voor de Young Impact Celebration! Neem kaarten af voor hét event voor actieve en betrokken jongeren. Je kunt hen zo bedanken voor hun impact en inzet in jouw gemeente of bij jouw organisatie. Zij kunnen namelijk zelf geen kaartje kopen, maar alleen verdienen door iets goeds te doen! Neem voor de mogelijkheden contact op met info@youngimpact.nl.

3. Bereik jongeren

Word Challenge Partner en inspireer hiermee jongeren om aan de slag te gaan met een belangrijk thema van jouw organisatie. Zo organiseert het WNF bijvoorbeeld de challenge: “We don’t eat meat for impact”. Past dit ook bij jouw organisatie? Neem dan contact op!

powered by NLVOORELKAAR, CJP & NJR