FAQ YOUNG IMPACT AWARDS

Op deze pagina vind je alle veelgestelde vragen over de Young Impact Awards.

Wat zijn de Young Impact Awards?

Bij tegenslag gewoon door blijven gaan. Anders durven denken en doen. Tijd en energie steken in het helpen van anderen en het verbeteren van de wereld. Kortom: het verschil maken. Dát verdient een steuntje in de rug en daarom organiseren wij de Young Impact Awards. Op 5 juni 2020 vindt de vierde uitreiking plaats tijdens Young Impact Day in Jaarbeurs te Utrecht.

Tijdens Young Impact Day worden 5 awards uitgereikt in de categorieën Environment, Education, Creativity, Health en Community. In iedere categorie worden 3 jongeren genomineerd.

Naast de vijf awards wordt ook de George Maduro Prijs uitgereikt. Tijdens de grote eindshow op Young Impact Day strijden de vijf winnaars van de awards om deze ultieme onderscheiding én een jaar lang ambassadeurschap van Young Impact.

Waarom awards als iedereen die iets goeds doet een winnaar is?

Het belangrijkste doel van de Young Impact Awards is om jongeren te inspireren door hun persoonlijke verhaal. De genomineerden staan voor alle jongeren die iets doen voor de wereld. We zetten deze 15 jongeren in het zonnetje die net dat stapje extra hebben gezet en inspireren door hun doorzettingsvermogen, originaliteit of daadkracht.

Wat winnen de award winnaars?

  • Genomineerd zijn voor een Young Impact Award is een eretitel: door de verhalen van genomineerden willen we andere jongeren laten zien dat ook zij morgen al iets kunnen bijdragen aan een mooiere wereld.
  • Na 5 juni kijken we samen met de genomineerden wat zij nodig hebben om hun plan of idee nog beter te maken en helpen hen daarbij door ze in contact te brengen met mensen en organisaties die hen hierbij kunnen ondersteunen.

Wanneer worden de Young Impact Awards uitgereikt?

De Young Impact Awards en de George Maduro Prijs worden uitgereikt op 5 juni 2020. Dit gebeurt tijdens Young Impact Day bij Jaarbeurs te Utrecht.

Hoe komen jullie aan de genomineerden?

Er is eerst een longlist (van meer dan 200 jongeren) gemaakt op basis van uitblinkende jongeren die meedoen aan het Young Impact programma, het nominatieformulier op de site, tips van gemeenten, welzijns- en jongerenorganisaties en research. Uit de longlist is door Young Impact een shortlist samengesteld waaruit vervolgens 15 genomineerden zijn gekozen die net dat stapje extra hebben gezet en inspireren door hun doorzettingsvermogen, originaliteit of daadkracht.

Tot wanneer kun je nomineren?

Je kunt het nominatieformulier invullen t/m 1 februari 2020. Daarna wordt de groslijst terug gebracht tot 15 genomineerden.

Hoe nomineer ik een jongere voor een Young Impact Award?

Nomineren kan tot 1 februari 2020. Nomineren kan via dit formulier. 

Wie zijn de winnaars van de Young Impact Awards 2019?

De winnaars van de Young Impact Awards 2019 zijn Nicole Derix & Stephanie Moonen (education), Anouar El Addouti (community), Teun Toebes (health), Ambrien Moeniralam (creativity), Soraya Omtzigt & Ester van der Wal (environment).

Vragen?

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.