Nieuws

Famke Louise, Kris Kross Amsterdam en Bizzey te zien in gratis online show

Famke Louise, Kris Kross Amsterdam en Bizzey te zien in gratis online show
Terug naar het overzicht Elmay Claassen | 11 mei 2020

De afgelopen weken kwamen meer dan 1500 jongeren in actie voor een ander dankzij de actiecampagne Young Impact Helpt. Dit is hét initiatief voor jongeren die anderen willen helpen tijdens de coronacrisis. De actie wordt op 15 mei afgesloten met een online show waar onder anderen Famke Louise, Bizzey, Kris Kross Amsterdam, Teske de Schepper, Rico Verhoeven, Qucee en Kalvijn aan meewerken. 

 

Online show

De online show wordt live gestreamd vanuit een studio in Amsterdam. Daar worden, rekening houdend met maatregelen zoals anderhalve meter afstand, bijzondere gasten ontvangen. Naast bijzondere optredens worden in de show ook verhalen gedeeld over hoe je iets voor een ander kunt betekenen tijdens de coronacrisis. Jongeren en bekende Nederlanders vertellen hoe zij een betekenisvolle invulling geven aan deze periode. Zo kwam YouTuber Qucee de afgelopen weken in actie voor kwetsbare jongeren met een depressie en angststoornis. Tijdens de show zal hij hier opnieuw aandacht voor vragen en ook vertellen over zijn eigen ervaring met depressie. Tijdens de show worden tevens voor de vierde keer de Young Impact Awards uitgereikt aan jongeren die tot het uiterste gaan om impact te maken.

Er is besloten om de show en alle optredens voor iedereen thuis toegankelijk te maken. De show is op vrijdag 15 mei van 16.00 tot 19.00 te volgen via een livestream op youngimpacthelpt.nl. Rico Verhoeven: ‘’De show zorgt voor een positieve boost in een tijd waar dat heel hard nodig is. We willen laten zien dat je met iets heel kleins al een enorme impact kunt maken voor een ander.’’

 

Hartverwarmende acties

De afgelopen weken werden talloze acties gedaan om voor een positieve boost te zorgen tijdens deze coronacrisis. Maar liefst 1500 jongeren kwamen via youngimpacthelpt.nl in actie voor thema’s als eenzaamheid, voedselverspilling en mentale gezondheid. Zo werden er kaartjes geschreven voor jongeren in GGZ instellingen, veel belletjes gepleegd naar eenzame ouderen en werd actief hulp aangeboden in de buurt. Bekijk hier de livefeed voor alle acties.

 

Dankzij jullie steun

Young Impact had deze actiecampagne en afsluitende liveshow niet mogelijk kunnen maken zonder de steun van onze partners zoals o.a. VSB Fonds, ABN AMRO, Wij zijn JONG, NL2025, Madurodam, Philips, NLvoorelkaar, NJR, CJP, MDT, Albert Heijn, Fonds21, Het Gehandicapte Kind en Edukans. We willen onze partners nogmaals bedanken voor het vertrouwen en hun hulp jongeren in beweging te brengen om heel Nederland een positieve boost te geven tijdens de corona crisis. 

 

Over Young Impact

Young Impact is een initiatief dat jongeren stimuleert om hun talenten te ontwikkelen en daarmee in actie te komen voor iets wat zij belangrijk vinden. Uit eerder onderzoek bleek namelijk dat 71% van de jongeren (13-19 jaar oud) het belangrijk vindt iets te kunnen betekenen voor anderen. Elk jaar worden in diverse categorieën de Young Impact Awards uitgereikt aan jongeren die tot het uiterste gaan om impact te maken. Op 5 juni 2020 zou het jaarlijkse, drukbezochte evenement van Young Impact plaatsvinden met duizenden aanwezige jongeren, maar helaas moest dat worden afgelast. Daarom besloot de organisatie razendsnel een online variant uit te rollen. 

 

Partners

Young Impact Helpt is een initiatief van Young Impact, ABN Amro en Wij zijn JONG. Overige partners zijn NJR, CJP, NLvoorelkaar, Madurodam, MDT, Philips, NL2025, VSBfonds, Het Gehandicapte Kind, Fonds 21 en ICP. 

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & PR Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: