Nieuws

Eerste namen voor Young Impact Island bevestigd: Plastic Soup Surfer, Josylvio en meer!

Eerste namen voor Young Impact Island bevestigd: Plastic Soup Surfer, Josylvio en meer!
Terug naar het overzicht Lisa Waterman | 11 januari 2022

Van 26 t/m 29 mei organiseert Young Impact de eerste editie van Young Impact Island: dé reis voor jongeren van 16 t/m 18 jaar die impact willen maken, maar simpelweg niet weten hoe. Tijdens het weekend leren jongeren zichzelf en hun sterke punten beter kennen, ontdekken ze welke thema’s zij belangrijk vinden én komen ze in actie. Met inspirerende talks van Eva Eikhout en Plastic Soup Surfer Merijn Tinga. Ook gaan ze een rap schrijven over hun reis met rapper Josylvio. We sluiten af met een optreden van niemand minder dan Willie Wartaal!

Ruik je de geur van het kampvuur al? Eind mei toveren we Zeewolde om tot een knus festivalterrein waar driehonderd jongeren op zoek gaan naar hun innerlijke impactmaker. Tijdens het weekend staat het ontdekken en ontwikkelen van je talenten en daarmee in actie komen centraal. Early bird tickets voor Young Impact Island zijn niet meer verkrijgbaar. Reguliere tickets bestel je hier.*

Eva Eikhout
Eva Eikhout is geboren zonder armen en benen. Eva weet met haar werk als programmamaker en presentator maatschappelijke kwesties op een humoristische manier aan het licht te brengen. Daarnaast weet ze ook met haar lezingen mensen te inspireren door te vertellen over de hindernissen die zij doorstaat wegens haar lichamelijke beperking in combinatie met rake zelfspot.

Merijn Tinga (Plastic Soup Surfer)
Merijn Tinga is afgestudeerd als bioloog, gedreven kunstenaar en gepassioneerd surfer. Uit deze combinatie ontstond de Plastic Soup Surfer. Sinds 2014 richt hij zich op het stoppen van vervuiling door plastic afval.  Zijn kitesurf- en sup-expedities hebben bijgedragen aan de invoering van statiegeld op kleine plastic flesjes (1 juli 2021) en blikjes (eind 2022).

Josylvio
Hoe rapper Josylvio impact maakt met zijn sterke punten? “Ik heb ADHD en dat maakt mij uniek. Het zorgt dat ik vaak creatief en gedreven ben. Dat helpt mijzelf, maar ook de mensen om mij heen.” Tijdens Young Impact Island geeft hij een workshop waarbij jongeren aan de slag gaan met hun eigen rap.

Willie Wartaal
Watskeburt? Samen met ‘De Jeugd’ zorgde Willie Wartaal voor de soundtrack van de afgelopen jaren. En laten we eerlijk zijn: een bonte avond is niet compleet zonder ‘Sterrenstof’, ‘De Formule’ of ‘Get Spanish’. Willie Wartaal maakt er sowieso een spetterend eindfeest van!

Bekijk het hele programma Bestel je ticket

Bekijk de trailer van Young Impact Island

* Heb je geen middelen om een ticket voor Young Impact aan te schaffen, maar wil je wel graag mee? Stuur dan een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Door Lisa Waterman

Lisa zet haar online skills in om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk jongeren en scholen kennis maken met Young Impact.

Gerelateerde artikelen

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via: