Nieuws

Dit zijn de genomineerden voor de Young Impact Awards

Over een paar weken worden voor de vierde keer de Young Impact Awards uitgereikt aan jongeren die zich inzetten om een positief verschil te maken voor een ander of de wereld.

In totaal zijn er 18 initiatieven genomineerd in zes verschillende categorieën. Dit jaar is er een extra categorie ‘Coronahulp’, waarbij jongeren worden beloond die voor verbinding zorgen zorgen tijdens de coronacrisis. De verhalen van de 18 initiatieven inspireren enorm.

 

George Maduro Prijs

De Young Impact Awards worden uitgereikt in zes categorieën: Education, Environment, Community, Health, Creativity en Coronahulp. De zes winnaars maken vervolgens ook nog kans op de George Maduro Prijs, dé ultieme onderscheiding voor iemand die zich belangeloos voor de maatschappij inzet, naar het verhaal van oorlogsheld George Maduro. Patrick Anthonissen, directeur Young Impact: “Met deze prijs willen Young Impact en Madurodam jongeren inspireren om zich in te zetten voor een betere wereld. Want door er als jongere óók op kleine schaal voor mensen in je omgeving te zijn, ben je van grote betekenis voor de samenleving.” De uitreikingen van de Young Impact Awards en George Maduro Prijs zullen onderdeel zijn van Young Impact Helpt op 15 mei.

 

Young Impact Helpt

Het jaarlijkse slotevenement van Young Impact, dat oorspronkelijk op 5 juni plaats zou vinden, is dit jaar afgelast vanwege het coronavirus. Toch gelooft de organisatie dat het juist nú belangrijk is om jongeren het verschil te laten maken. Daarom wordt begin april een actiecampagne gelanceerd, Young Impact Helpt, waarbij een vijftal influencers challenges organiseren en jongeren ook zelf een challenge kunnen doen. Wie impact heeft gemaakt, krijgt toegang tot een exclusieve online show op 15 mei waarbij prominente artiesten zullen optreden.

 

Samenwerking

Madurodam, trouwe partner van de Young Impact Awards, schenkt jaarlijks haar opbrengsten aan projecten die kinderen inspireren een goed mens te zijn. Overige partners van de Young Impact Awards zijn ABN Amro, CJP, NJR, NLvoorelkaar, Philips en Wij zijn JONG.

 

Vanaf nú tot 15 mei kan er gestemd worden op de genomineerden.

BRENG JOUW STEM UIT!

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & Activatie Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Bekijk meer Nieuws

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.