Nieuws

Dit zijn de genomineerden in de categorie Health

Deze drie jongeren maken zich sterk voor mentale gezondheid en de gezondheidszorg. Ze vinden dat het anders kan. Daarom zijn ze genomineerd voor een Young Impact Award in de categorie Health.

 

Kaya van den Dikkenberg

Kaya (21) wil de impact van pesten laten zien. Daarom organiseerde zij al twee keer een actie op Valentijnsdag, waar bij ‘liefdesbrieven’ werden ingezet als wapen tegen pesten.

In de liefdesbrieven van Kaya stonden namelijk geen lieve woorden, maar pestverhalen van haarzelf en andere jongeren. Met deze actie wil Kaya aandacht vragen voor mentale problemen die veroorzaakt worden door pesten. Ook de overheid wordt betrokken bij het initiatief. Kaya vind het belangrijk dat de ministeries meer gaan doen om pesten tegen te gaan en om dat te bereiken overhandigde ze onlangs een brief aan Hugo de Jonge, de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

 

Nynke Asbroek

Nynke (20) zet zich in om de mentale gezondheidszorg te verbeteren. Ze praat over psychische problemen via haar populaire Instagram- en YouTubekanaal, geeft lezingen en draagt bij aan beleidsverbeteringen.

Vorig jaar werd Nynke een tijdje opgenomen in een kliniek, vanwege een zware depressie. In die periode was haar YouTube kanaal Zaressa al razend populair. Ze besloot na thuiskomst om haar ervaringen niet weg te stoppen, maar deze juist te delen met de wereld. Dat zorgde voor enorm veel bewustzijn onder haar volgers. Nu zet ze zich als ervaringsdeskundige in om de hulpverlening te verbeteren.

Seyfullah Semen

Seyfullah (23) ontwikkelt een App, MedicinX, die voor meer transparantie binnen de gezondheidszorg gaat zorgen. Verkeerd medicijngebruik is doodsoorzaak nummer drie. MedicinX zorgt voor meer inzichten wat betreft het medicijngebruik van patiënten, voor behandelaars én familieleden.

Seyfullahs doel is om, door middel van data, oplossingen te creëren voor mensen die verkeerd reageren op medicijnen of medicijnen verkeerd gebruiken. Zo wordt een verkeerde behandeling voorkomen! Doordat er meer informatie beschikbaar is, kunnen patiënten beter gemonitord en bijgestuurd worden.

Stem op jouw favoriet

Enthousiast geworden? Stem dan nu op jouw favoriet via de stemtool en zorgt dat hij/zij die Young Impact Award binnensleept!

BRENG JOUW STEM UIT!

 

Deze categorie wordt gesponsord door Philips

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & Activatie Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Bekijk meer Nieuws

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.