Nieuws

Dit zijn de genomineerden in de categorie Environment

De wereld een stukje groener maken, dat is waar deze drie jongeren druk mee bezig zijn! Deze jonge changemakers op het gebied van duurzaamheid zijn genomineerd voor een Young Impact Award.

 

Sara Langeveld

Sara (17) ging als vertegenwoordiger van Nederlandse scholieren naar de Youth Climate Summit van de VN in New York. Daar sprak ze met Mark Rutte en andere wereldleiders over hoe we meer bewustzijn kunnen creëren rondom klimaatverandering. Maar daar stopte het niet voor Sara. Op haar eigen school richtte ze een duurzame commissie op van leerlingen en docenten. Daarnaast zet ze zich ook in voor de ‘schooldakrevolutie’, een initiatief om meer scholen te voorzien van zonnepanelen. Met alles wat ze doet wil ze, op een toegankelijke manier, het gesprek rondom duurzame oplossingen op gang brengen.

 

Jan Peter van Irsel

Jan Peter (17) is oprichter van Verduursamen, een wedstrijd waarbij middelbare scholieren ideeën bedenken om hun eigen school te verduurzamen. Zo creëert hij bewustwording en laat hij zien hoe makkelijk het is om bij te dragen aan de energietransitie. Samen met een aantal anderen kwam Jan Peter op het idee voor Verduursamen. Ze trokken de stoute schoenen aan en pitchten het idee bij de provincie Noord-Brabant. Die waren enthousiast en binnen een paar maanden stond het project op poten. Al vijf scholen deden enthousiast mee aan het project. ‘’Nu willen we het nóg groter maken en meer jongeren laten meedoen. Het liefst heel Nederland. Ik vind het gewoon heel leuk om jongeren enthousiast te maken,’’ aldus Jan Peter.

 

Fabiënne Overbeek

Fabiënne (19) maakt circulaire wenskaarten van ‘groeipapier’ en besteedt een deel van haar omzet aan het vervullen van bijzondere wensen. Het geluksmomentje dat je hebt bij het ontvangen van een kaart wordt zo keer op keer herbeleefd. Verjaardagskaarten worden vaak weggegooid. Dat vond Fabiënne zonde! Daarom maakt zij haar wenskaarten van gerecycled groeipapier, waardoor ze kunnen uitgroeien tot een plantje. Sinds kort kun je als koper een wens achterlaten op de website en eens in de zoveel tijd laat Fabiënne één van die wensen uitkomen.

 

Stem op jouw favoriet

Enthousiast geworden? Stem dan nu op jouw favoriet via de stemtool en zorgt dat ze die Young Impact Award binnenslepen!

BRENG JOUW STEM UIT!

 

De categorie Environment wordt gesponsord door ABN Amro

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & Activatie Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Bekijk meer Nieuws

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.