Nieuws

Dit zijn de genomineerden in de categorie Education

Educatie is belangrijk – en dat vinden deze 3 jongeren ook. Voorlichting verbeteren, een documentaire maken over rouwen of vechten voor gelijke kansen voor iedereen. Dat doen de jongeren die genomineerd zijn voor een Young Impact Award in de categorie Education.

 

Johnny van Vliet

Johnny (23) vindt dat scholen meer aandacht moeten besteden aan gezonde voeding en verantwoorde training. Daarom benadert hij docenten met zijn eigen verhaal en ideeën om het onderwijs te verbeteren.

Al langere tijd is Johnny druk bezig met zijn eigen gezondheid. Zijn ervaring leert dat leerlingen, wat sport en gezondheid betreft, niet altijd op een juiste manier geïnformeerd en gemotiveerd worden. ‘’Het gaat altijd alleen maar over afvallen, in plaats van dat ze vertellen wat de invloed is van sporten op je algehele gezondheid,’’ aldus Johnny.

Vareen Rook

De moeder van Vareen (22) overleed anderhalf jaar geleden. In die periode ontving zij weinig steun vanuit school, ze zeiden dat ze gewoon door moest gaan. Daarom zet Vareen zich in voor jongeren en studenten en maakt zij ook een documentaire over rouw onder deze groepen.

Vareen was destijds op zoek naar hulp om haar verlies een plekje te geven, maar die kreeg ze niet. Ook ontdekte ze dat er meerdere studenten rondliepen die dezelfde problemen ervaarden. Rouw wordt niet vergoed door de overheid, terwijl je die wel echt nodig hebt. Ook waren er geen praatgroepen voor jongeren. Daarom besloot Vareen hier een documentaire over te maken.

 

Shanayla Abdoel

Gelijke kansen voor iedereen, dat is waar Shanayla (17) zich voor inzet. Als voorzitter van de studentenraad wil zij dat iedere Rotterdamse student een kans krijgt, ongeacht waar je vandaan komt. Ook organiseerde zij al twee keer een actie om meisjes in de kinderprostitutie te bevrijden en een kans te geven op goed onderwijs.

Shanayla is opgeroeid in een criminele achterstandswijk en had het thuis moeilijk. Ook werd ze op school veel gepest, waardoor ze in een depressie belandde. Ze beseft zich dat het niet voor iedereen is weggelegd om uit zo’n diep dal te kruipen. ‘’Als je iets wilt bereiken, vind ik dat je er moet kunnen komen. Het moet niet uit maken waar je vandaan komt of wat je hebt meegemaakt,’’ aldus Shanayla.

Stem op jouw favoriet

Enthousiast geworden? Stem dan nu op jouw favoriet via de stemtool en zorgt dat ze die Young Impact Award binnenslepen!

BRENG JOUW STEM UIT!

 

Deze categorie wordt gesponsord door Wij zijn JONG

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & Activatie Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Bekijk meer Nieuws

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.