Nieuws

Dit zijn de genomineerden in de categorie Creativity

Jongeren zetten hun talenten in om te kunnen helpen. Van het monteren van kerstfilmpjes voor ouderen, tot het fotograferen van zieke kinderen of vormgeven van posters tegen seksuele intimidatie. In de categorie creativity zijn 3 toppers geselecteerd die ieder op hun eigen unieke manier het verschil maken.

 

Moos Vreugdenburg

Moos (18) helpt ouderen om kerstfilmpjes te maken voor familie. Nog maar weinig mensen sturen een kerstkaart en dat vinden ouderen erg jammer. Daarom helpt Moos hen een filmpje te maken dat ze via WhatsApp naar familie kunnen versturen.

Moos’ oma denkt in de zomer al na over kerstkaarten en dat bracht Moos op een idee. Hij besloot ouderen te gaan helpen om de kerstwensen te digitaliseren. Afgelopen december ging hij langs in verschillende verzorgingstehuizen om ouderen een filmpje te laten inspreken voor hun familie.

Isa Oorthuis

Isa (19) vindt het onacceptabel dat seksuele intimidatie tijdens het uitgaan zo ‘normaal’ wordt gevonden. Daarom organiseerde zij een posteractie tegen seksuele intimidatie in de kroeg, om een statement te maken tegen opdringerig gedrag.

‘’Ik zeg niet dat ik verkracht ben, maar…’’ zo begon een vriendin van Isa haar zin na een nare ervaring. Die zin zette haar aan het denken. Toen ze voor school een communicatieconcept moest vormgeven, besloot ze hiervoor een maatschappelijk thema te kiezen. Zo werd Isa’s posteractie geboren. ‘’Ik vond het zonde om hem zomaar in mijn portfolio te laten verdwijnen,’’ vertelt Isa. ‘’Daarom besloot ik zelf langs kroegen te gaan en hem daar op te hangen. Ik wil er met mijn posters voor zorgen dat de mate waarin ik en de mensen om mij heen te maken krijgen met seksuele intimidatie drastisch vermindert.’’

 

 

Marijn Fidder

Marijn (22) fotografeert met haar project ‘Stoute Cellen’ kinderen die kanker hebben. Zo helpt ze ouders en/of het kind bij het verwerkingsproces van deze verschrikkelijke ziekte.

Inmiddels hielp Marijn al 25 gezinnen met haar project. Ze loopt langere tijd mee met deze gezinnen om, al fotograferend, te helpen bij de verwerking. Ze wordt gedurende deze tijd écht onderdeel van het gezin. Ze blijft eten, slapen en ging een keer zelfs mee op vakantie. ‘’Je ziet de achteruitgang goed terug in het fotomateriaal,’’ vertelt Marijn. De verhalen raken haar diep, maar dat weerhoudt haar er niet van zich te blijven inzetten.

Stem op jouw favoriet

Enthousiast geworden? Stem dan nu op jouw favoriet via de stemtool en zorgt dat hij/zij die Young Impact Award binnensleept!

BRENG JOUW STEM UIT!

 

Deze categorie wordt gesponsord door CJP

 

 

 

 

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & Activatie Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Bekijk meer Nieuws

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.