Nieuws

Dit zijn de genomineerden in de categorie Coronahulp

Het hele land staat momenteel op zijn kop door het coronavirus. Gelukkig worden overal initiatieven gestart om eenzame ouderen of mensen in nood een hart onder de riem te steken. Zo ook door onze 3 genomineerden voor de Young Impact Awards in de categorie Coronahulp. Deze jongeren zetten zich volledig in om ouderen, studenten en iedereen die het maar nodig heeft hulp te kunnen bieden tijdens deze moeilijke tijd.

 

Koetjes & Kalfjes

Eenzame ouderen hebben het nu extra zwaar. Leonoor en Rosalie (22) willen eenzame ouderen een hart onder de riem steken. Daarom laten de vriendinnen jongeren naar eenzame opa’s en oma’s bellen met hun initiatief Koetjes & Kalfjes. Het bevalt de vriendinnen zo goed dat ze zelfs na de coronacrisis dit initiatief willen blijven doorzetten.

Gewoon mensen die mensen willen helpen

Er zijn veel mensen die wel willen helpen in deze crisis, maar niet goed weten hoe. Amber (24), Naut (20), Thijs (23) en Jasper (23) vonden dat daar verandering in moest komen en lanceerden gewoonmensendiemensenwillenhelpen.nl
Het bleek een schot in de roos te zijn, want binnen enkele dagen meldden meer dan 30.000 mensen zich vrijwillig aan. Bijvoorbeeld voor het doen van boodschappen, maar ook de hond uitlaten of huishoudelijke zorg is gewenst.

Studenten helpen scholieren

Sander (21) en Iris (22) hebben samen een platform opgericht om scholieren te helpen tijdens deze lastige omstandigheden. Door het coronavirus sloten de scholen en word er veel zelfstandigheid van leerlingen verwacht. Lastig, vonden Sander en Iris. Daarom hebben zij ‘Studenten helpen Scholieren’ in leven gebracht. Zo ontstond het initiatief om voor een platform waarop studenten gekoppeld worden aan scholieren om hen te helpen.

 

Stem op jouw favoriet

Enthousiast geworden? Stem dan nu op jouw favoriet via de stemtool en zorgt dat ze die Young Impact Award binnenslepen!

BRENG JOUW STEM UIT!

 

De categorie coronahulp wordt gesponsord door NJR en ABN Amro

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & Activatie Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Bekijk meer Nieuws

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.