Nieuws

Dit zijn de genomineerden in de categorie Community

Binnen de categorie community zijn drie toppers geselecteerd die zich inzetten voor de maatschappij, in binnen- of buitenland. Deze jongeren zetten zich ieder op hun eigen manier in voor wat zij belangrijk vinden. Acceptatie van de LHBTI+ community, het bestrijden van armoede en roze waterputten bouwen in Afrika – deze jongeren doen het!

 

Emre Hoogduijn

Emre (18) helpt niet-westerse jongeren met hun coming-out. Hij doet veel voor de LHBTI+ community en spreekt zich openlijk uit over hoe het is om half Turks te zijn en homoseksueel.

Landelijke campagnes, Paarse Vrijdag, Emre doet het allemaal. Hij wil een voorbeeld zijn en een luisterend oor bieden aan jongeren die daar behoefte aan hebben. ‘’Wat je niet ziet, kun je niet zijn. Ik zag vroeger nooit iemand die homo was en ook Turks,’’ vertelt Emre. Nu probeert hij ervoor te zorgen dat iedereen onvoorwaardelijk zichzelf kan zijn.

 

 

Puck & Juul Knols

Puck (16) en Juul (18) sporen middelbare scholieren aan om armoede te bestrijden. Dat doen zij door inzamelingsacties te organiseren op scholen. De broer en zus willen laten zien hoe makkelijk het is om een verschil te maken.

Kleding, verzorgingsproducten, kerstpakketten, er wordt van alles ingezameld tijdens de acties van Puck en Juul. ‘’Sommige mensen kunnen dit heel goed gebruiken, maar verdienen bijvoorbeeld nét een tientje teveel voor de Voedselbank,’’ vertelt Juul. Daarom zet het tweetal zich, onder de naam Juupu, in voor armoede in hun eigen wijk. Inmiddels hebben al tientallen andere jongeren zich aangesloten bij het initiatief.

 

Aya Laghzaoui

Aya (19) heeft een zeldzame stofwisselingsziekte, maar dat weerhoudt haar er niet van om anderen te helpen. Ze doet onder andere boodschappen voor alleenstaande ouders in Nederland en bouwt roze waterputten in Afrika.

‘’Vroeger had ik een roze kamer. Ik associeer die kleur met hoop, vandaar dat ik roze waterputten wil laten bouwen. Het maakt mij blij en de mensen daar ook,’’ vertelt Aya. Deze impactmaker wil zich zo lang mogelijk blijven inzetten om anderen te helpen. Naast de waterputten organiseerde Aya ook al eens een verwendag voor een gepest meisje én stelde ze kerstpakketten samen voor alleenstaande ouders die in armoede leven.

 

Stem op jouw favoriet

Enthousiast geworden? Stem dan nu op jouw favoriet via de stemtool en zorgt dat ze die Young Impact Award binnenslepen!

BRENG JOUW STEM UIT!

 

Deze categorie wordt gesponsord door NLvoorelkaar

 

 

 

Door Elmay Claassen

Elmay is onze Content & Activatie Manager en zet haar creatieve skills in om jongeren in actie te laten komen.

Bekijk meer Nieuws

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.