Scholenprogramma – Burgerschapsvorming

BURGERSCHAPSVORMING IN DE KLAS

Young Impact is het meest effectieve scholenprogramma voor burgerschapsvorming. Het programma leidt tot bewezen, structurele gedragsverandering onder jongeren. Er wordt gewerkt aan maatschappelijke en emotionele ontwikkeling en ook talentontwikkeling staat centraal. Onze burgerschap lessen worden vaak ingezet als onderdeel van burgerschapsonderwijs of als invulling van een projectweek of de maatschappelijke stage.

Inschrijven als school

Wil je dit schooljaar nog meedoen? Neem dan even contact met ons op.

Wat kun je verwachten?

  • Een gratis programma vol inspiratie én activatie, ook voor jou als docent!
  • Onze jonge trainers krijgen jouw leerlingen in beweging
  • Flexibiliteit: in te zetten hoe en wanneer jij dat wilt
  • Je hoeft het niet alleen te doen: onze trainers, challenge coach en coördinatoren staan voor je klaar
  • Met jouw leerlingen naar Young Impact Day: een unieke kans en een onvergetelijke ervaring!

Download de brochure
Contact

De opzet

Talentontwikkeling

Waar ben ik goed in? Dat is een belangrijke vraag tijdens het Young Impact-programma. Op een leuke en interactieve manier gaan onze jonge trainers met jouw leerlingen op zoek naar waar zij goed in zijn.

Maatschappelijke ontwikkeling

Wat vind jij belangrijk? In het programma werken we aan de maatschappelijke en sociale ontwikkeling van jongeren door te kijken naar wat zij om zich heen zien gebeuren.

Activatie van leerlingen

Met jouw talent in actie komen! Dankzij onze beproefde methodiek komen alle jongeren uiteindelijk ook daadwerkelijk in actie voor datgene wat zij belangrijk vinden. Daarmee verdienen zij ook nog eens een ticket voor Young Impact Day, waar zij samen met duizenden andere jongeren en bekende artiesten impact vieren.

Het programma

1

Kennismaking

2

Kick-off & Workshop

3

Digilessen

4

Challenges

5

Young Impact Day

Inschrijven als school

PRAKTISCHE informatie

 

Voor wie?

Het Young Impact scholenprogramma is geschikt voor VO, MBO en praktijkonderwijs/VSO. Voor iedere groep is een op maat gemaakt programma beschikbaar afgestemd op het niveau en de leeftijd van de leerlingen.

Wanneer?

De programma’s starten vanaf eind augustus 2019. Je kunt een datum en tijd naar keuze inplannen. Onze trainers komen de gekozen dag de kick-off en workshop geven aan jullie leerlingen. De programma’s zijn in te plannen t/m mei 2020.

Kosten?

Door de bijdrage van onze partners en de wens zoveel mogelijk scholen in Nederland mee te laten doen aan deze positieve verandering, kan Young Impact het programma aan gratis deelname tw.v. € 5950,- aanbieden.

Lees ook: Hoe onze jonge trainers jouw leerlingen in actie krijgen voor een betere wereld

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.