Scholenprogramma – Burgerschapsvorming

BURGERSCHAPSVORMING IN DE KLAS

Young Impact is het meest effectieve scholenprogramma voor burgerschapsvorming. Het programma leidt tot bewezen, structurele gedragsverandering onder jongeren. Er wordt gewerkt aan maatschappelijke en emotionele ontwikkeling en ook talentontwikkeling staat centraal. Onze burgerschap lessen worden vaak ingezet als onderdeel van burgerschapsonderwijs of als invulling van een projectweek of de maatschappelijke stage.

Inschrijven als school

Wil je dit schooljaar nog meedoen? Neem dan even contact met ons op.

Wat kun je verwachten?

  • Jonge trainers die jouw leerlingen in beweging krijgen
  • Een programma vol inspiratie en activatie
  • Flexibiliteit: in te zetten hoe en wanneer jij dat wilt
  • Wij organiseren het voor je
  • Een groots afsluitend evenement met duizenden jongeren
  • 200 scholen kunnen gratis deelnemen: wees er daarom snel bij!

Download de brochure
Contact

De opzet

Talentontwikkeling

Waar ben ik goed in? Dat is een belangrijke vraag tijdens het Young Impact-programma. Op een leuke en interactieve manier gaan onze jonge trainers met jouw leerlingen op zoek naar waar zij goed in zijn.

Maatschappelijke ontwikkeling

Wat vind jij belangrijk? In het programma werken we aan de maatschappelijke en sociale ontwikkeling van jongeren door te kijken naar wat zij om zich heen zien gebeuren.

Activatie van leerlingen

Met jouw talent in actie komen! Dankzij onze beproefde methodiek komen alle jongeren uiteindelijk ook daadwerkelijk in actie voor datgene wat zij belangrijk vinden. Daarmee verdienen zij ook nog eens een ticket voor de Young Impact Celebration, waar zij samen met duizenden andere jongeren en bekende artiesten impact vieren.

Het programma

1

Kennismaking

2

Kick-off & Workshop

3

Digilessen

4

Challenges

5

Celebration

Inschrijven als school

PRAKTISCHE informatie

 

Voor wie?

Het Young Impact scholenprogramma is geschikt voor PO (groep 7 en 8), VO, MBO en praktijkonderwijs/VSO. Voor iedere groep is een op maat gemaakt programma beschikbaar afgestemd op het niveau en de leeftijd van de leerlingen.

Wanneer?

De programma’s starten vanaf eind augustus 2019. Je kunt een datum en tijd naar keuze inplannen. Onze trainers komen de gekozen dag de kick-off en workshop geven aan jullie leerlingen. De programma’s zijn in te plannen t/m mei 2020.

Kosten?

Door de bijdrage van onze partners en de wens zoveel mogelijk scholen in Nederland mee te laten doen aan deze positieve verandering, kan Young Impact het programma aan 100 scholen gratis deelname tw.v. € 5950,- aanbieden.

Lees ook: Hoe onze jonge trainers jouw leerlingen in actie krijgen voor een betere wereld

Om onze website veilig te houden en goed te laten functioneren, worden cookies gebruikt. Zo kun jij op een veilige en fijne manier onze website bezoeken. Voor meer informatie, check ons privacybeleid.