‘Ik startte de challenge #zorgvoorjezelf om meer bewustwording te creëren.’

Je kent het vast wel: je agenda is bomvol, er ligt een berg huiswerk op je te wachten, iedereen wil wat van je en je hoofd maakt overuren. Op sociale media lijkt iedereen een leuker leven te leiden dan jij en niemand heeft het ooit over stress of een opgebrand gevoel. Door alle drukte kom je er ook niet of nauwelijks aan toe om dingen voor jezelf te doen, terwijl die zelfzorg juist zo belangrijk is.

De ene dag heb je misschien behoefte om een keiharde boks- of krachttraining te volgen, de volgende dag slaap je liever uit en hang je de hele dag op de bank, terwijl je Netflix kijkt en een grote reep chocolade binnen handbereik hebt. Soms voelt het goed om met heel veel vrienden af te spreken, terwijl je op andere dagen juist liever bent. Bij mij werkt het vaak om een lange douche te nemen, mooie muziek te luisteren, te schrijven in een mooi (dag)boek of om naar yoga te gaan om mezelf de aandacht te geven waar ik behoefte aan heb.

Van huis uit heb ik niet altijd goed meegekregen hoe je goed voor jezelf moet zorgen en hierdoor ben ik nogal wat grenzen van mezelf overgegaan. Altijd hard aan het werk, altijd bezig met anderen en super hard voor mezelf. Daardoor heb ik bijna een jaar thuis gezeten met een depressie; ik voelde me opgebrand en was heel erg down. Om voor meer bewustwording te zorgen onder andere jongeren, startte ik de challenge #ZORGVOORJEZELF.

‘Ik vond het wel een beetje spannend om deze challenge te starten. Zouden andere jongeren het nut hiervan wel inzien?’

Ik heb gelukkig super veel leuke reacties gehad op deze challenge. Op Instagram Stories ben ik veel getagd door jongeren terwijl ze buiten aan het wandelen of sporten zijn, aan het schrijven zijn in een dagboek of met een kop thee op de bank chillen. Ook heb ik veel berichtjes gehad met tips om beter voor jezelf te zorgen. Ik heb zeker het idee dat ik impact heb gemaakt met mijn challenge! Al zijn het maar een paar mensen die hierdoor iets vaker stil staan, dan is dat voor mij al een hele winst. Mijzelf helpt het in ieder geval enorm; ik ben happier met mezelf (uiterlijk en innerlijk) en kan mijn dromen en doelen beter nastreven. Win-win dus!

Wil jij ook aandacht vragen voor een onderwerp wat jij belangrijk vindt? Schrijf het op, maak een plan, probeer anderen in je omgeving enthousiast te krijgen en probeer dan samen te gaan voor wat jij belangrijk vindt. Gewoon doen!

powered by NLVOORELKAAR, CJP & NJR